Dialogmøte for kordirigenter og komponister

Norsk Korforbund inviterer til seminar og dialogmøte mellom komponister og kordirigenter på fredag denne uken fra kl 9-11.30 på Bruket i Oslo. Siste frist for påmelding er torsdag 13. desember kl. 12.

 / 12/12/2018 /
Norsk Korforbund inviterer til seminar og dialogmøte mellom komponister og kordirigenter på fredag denne uken fra kl 9-11.30 på Bruket i Oslo. Siste frist for påmelding er torsdag 13. desember kl. 12.

På Bruket, med adresse Schweigaardsgate 34C (det gamle «Landbrukets Hus»), fredag 14. desember fra kl. 9 til 11.30 har kordirigenter og komponister en gyllen anledning til å bli enda litt klokere på hverandre. Det er Norsk Korforbunds Oslo- og Akershuslag som står bak dialogmøtet.

– Vi setter opp et panel av dirigenter og komponister, og inviterer også kordirigenter og komponister til å delta. Vi inviterer også musikkforleggere, NB-noter og medlemmer av musikkfaglige utvalg i kor, forteller Beate Styri, som til daglig er kommunikasjonsansvarlig i Norsk Komponistforening, men som i denne sammenheng er visepresident i Korforbundet.

– Målet med dialogmøtet er å gi dirigenter, musikkutvalg og komponister mulighet til å møtes og få inspirasjon og tips om arbeidsformer og eksempler på gode samarbeidsprosesser. Vi vil også minne om hvilke ordninger som finnes for å søke støtte til bestillingsverk og hvilke økonomiske rammer for bestillingssatser man skal forholde seg til.

Hvordan kan komponist, dirigent og kor samarbeide? 
Panelet som er satt sammen av inviterte komponister og dirigenter vil fortellerom sine erfaringer med ulike former for samarbeid mellom dirigent, kor og komponist. Etter presentasjonen åpnes det opp for spørsmål til dirigenter og komponister, både i plenum og individuelt. Lett lunsj blir servert og lokalet er holdt av frem til kl. 12, så det er også mulig med uformelle samtaler med komponister, forleggere og andre dirigenter etter panelet er ferdig med presentasjonene og spørsmålsrunden.

I panelet:

Moderator for panelet er Hild Borchgrevink, som nylig ledet presentasjonen av nominerte komponister til Nordisk råds musikkpris. Hild Borchgrevink er skribent, tidligere redaktør for Scenekunst.no og har for tiden arbeidsstipend som kritiker. Hun har lang korerfaring, erfaring fra festival- og konsertarrangering på samtidsmusikkfeltet og sitter i juryen for Nordisk Råds Musikkpris.

Det er fri entré, men påmelding er nødvendig av hensyn til servering. Meld deg på så snart som mulig, men ikke senere enn 13. desember kl. 12.

Gå til påmeldingsskjema.

For de som ikke har anledning til å komme vil vi streame panelet direkte. Se også arrangementets Facebook-eventet.