Disse er nominert til EDVARD-prisen 2022

Hvert år deler TONO ut EDVARD-prisen for å hedre noen av våre fremste komponister og sangtekstforfattere og for øke oppmerksomheten om nyskrevet norsk musikk. I 2022 deles prisen ut i fem kategorier, og her er årets nominerte.

 / 30/06/2022 /

TONO har delt ut EDVARD-prisen siden 1998 til komponister og sangtekstforfattere som har utmerket seg med å skape musikkverk av særskilt høy kunstnerisk kvalitet.

Selv om TONO arbeider med å forvalte de økonomiske sidene av opphavsretten til sine mer enn 38 000 medlemmer (opphavere og musikkforlag), og ca. 3 millioner av deres kolleger fra resten av verden, er EDVARD-prisen viktig for selskapet:

– Det er vårt inntrykk at EDVARD-prisen gjennom mer enn 20 år har etablert seg som en av landets viktige musikkpriser. De nominerte i år er alle fremragende komponister, sangtekstforfattere og låtskrivere og flotte representanter for TONOs medlemsmasse. Vi håper nominasjonene bidrar til økt oppmerksomhet om nyskrevet norsk musikk, sier Willy Martinsen, kommunikasjonsdirektør i TONO.

Vinnerne i de fem kategoriene vil bli kunngjort til ulike tider utover høsten.

Nominerte til EDVARD-prisen 2022

EDVARD-prisen deles ut til opphavere som er medlem i TONO, og som har utmerket seg med å skape nye musikkverk av særdeles høy kvalitet. Prisen består av et trofé og et diplom, begge utformet av kunstner og komponistkollega Magne Furuholmen samt et beløp på kr 50 000. Siden den første utdelingen for året 1998 har det blitt delt ut godt over 100 priser i ulike kategorier. 

I de tilfeller der musikken er utgitt under et band- eller artistnavn, står dette i parentes bak de nominertes navn.

POPULÆR

Bilder er i samme rekkefølge som punktliste fra venste til høyre.

Foto: Privat // Amin Musa // Malin Longva // Jonas Jeremiassen Tomter

TEKST

Foto: Sigurd Fandango // Adrian Kirkerud // Vidar Landa

UTFORDRER

Eirik Heggen // Linn Heidi Stokkedal // Julie Loen

ÅPEN KLASSE

Foto: Helge Skodvin // Sanna Charles // Arne Beck

SAMTID

Foto: Privat // Frederic Boudin // Shingo Nozaki

EDVARD-juryen 2022

Juryen består av både opphavere og musikkforleggere:

Torgny Amdam (NOPA, juryleder), Samsaya Sharma (NOPA), Martin Rane Bauck (Norsk Komponistforening), Kristin Norderval (Norsk Komponistforening), Sten Ove Toft (uavhengig), Ole Børud (uavhengig), Oda Svendsby (Musikkforleggerne) og Andrew Smith (Musikkforleggerne).

Om EDVARD-prisen

EDVARD-prisen er oppkalt etter Edvard Grieg, og er en pris TONO har delt ut årlig siden 1998. Prisen tildeles opphavere som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet. TONO ønsker med prisen å øke oppmerksomheten om norske komponister og tekstforfattere, og å øke nordmenns forståelse for, og kjennskap til, nyskrevet norsk musikk.

Prisvinnerens musikk eller tekst må være urfremført eller utgitt foregående år, men det legges også vekt på opphavspersonens øvrige produksjon. Prisen består av kr 50 000,-, samt et trofe og en diplom utformet av Magne Furuholmen.

Blant tidligere vinnere er Maja Ratkje, Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid, Chirag Rashmikant Patel, Egil Monn-Iversen, Fay Wildhagen, Nils Henrik Asheim, Erik Bye, Susanne Sundfør, Ørjan Matre, Lars Vaular, Marit Larsen, Susanna Wallumrød og Sigrid Raabe. Se full oversikt her: https://www.tono.no/om-tono/priser-og-stipender/edvardprisen-tonos-formidlerpris/