EDVARD-pris til Karpe Diem

Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel (Karpe Diem) er tildelt TONOs EDVARD-pris 2017 i kategorien Tekst for albumet «Heisann Montebello».

 / 14/12/2017 /

Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel (Karpe Diem) er tildelt TONOs EDVARD-pris 2017 i kategorien Tekst for albumet «Heisann Montebello».

De to komponistene og tekstforfatterne ble overrakt prisen onsdag kveld på julebordet til deres management Little Big Sister, omgitt av sine nærmeste samarbeidspartnere og venner.  Prisen ble utdelt på EDVARD-juryens vegne av TONOs kommunikasjonssjef Willy Martinsen. Prisen består av et trofé av Bruno Oldani, et diplom og 50.000 kroner. Karpe Diem ble tildelt prisen i sterk konkurranse med de to andre nominerte i tekstkategorien, Frida Ånnevik (for tekstene på «Her bor») og Ole Paus (for tekstene på «Ubudne gjester»).

Magdi og Chirag i Karpe Diem ble både overrasket og beæret over å motta EDVARD-prisen i kategorien Tekst.

Juryens begrunnelse:
Heisann EDVARD-pris!

Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel har hatt enorm suksess med albumet «Heisann Montebello». De har overbevist musikkritikere, de har hatt enorme mengder medieomtale, og ikke minst har de virkelig nådd ut til folket. Tre utsolgte kvelder i Oslo Spektrum vitner om det.

Fundamentet i suksessen er låtene – og tekstene.  I Karpe Diems tekstunivers finner vi politikk, religion, storbydynamikk, ulikheter, integrering og kommentarfelter. De provoserer, refser og irriterer, samtidig som de innehar en utrolig lekenhet med ord og setninger. De har en enorm teft for fonetikk, groove, sound, og alt som må ”virke” i et populærmusikalsk univers. Resultatet er en moderne, musikalsk poesi, som både har høyverdige kvaliteter isolert sett, og som står i en arv fra poeter som Jan Erik Vold, men som også treffer 5-åringer. De synger med på ”Nav’er,  Nav’er, Nav’er” og ”Mullah, Mullah, Mullah”, trolig uten helt å forstå innholdet. For dem låter dette bare ”fett”.

Og i dette ligger mye av kraften i, og kunsten bak, Karpe Diems suksess: Tungt skyts fyres av med så stor energi at det fungerer for et stort publikum som ikke trenger å ha opplevd det samme som skaperne, men som likevel opplever at det angår dem.

EDVARD-prisen
EDVARD-prisen, oppkalt etter Edvard Grieg, er en pris TONO har delt ut årlig siden 1998, og som tildeles opphavsmenn og -kvinner som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet. Med prisen ønsker TONO å øke oppmerksomheten rundt norske komponister og tekstforfattere, og å øke nordmenns forståelse for og kjennskap til nyskrevet norsk musikk. Prisvinnerens musikk eller tekst må være urfremført eller utgitt foregående år. Det legges også vekt på opphavspersonens øvrige produksjon. EDVARD-juryen 2017 bestod av komponistene Arvid Wam Solvang, Hilde Wahl, Therese Birkelund Ulvo, Klaus Sandvik, Rita Engedalen, Gøran Grini, samt musikkforleggerne Jan Stefan Bengtsson (Cantando) og Stine Lieng (Warner Chappell).

For mer informasjon:
Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO, mob. 909 65 254, e-post willy.martinsen@tono.no

FOTO: Little Big Sister/ akam1k3