EDVARD-pris til Stephan Meidell og Øyvind Hegg-Lunde

Stephan Meidell og Øyvind Hegg-Lunde er tildelt komponistprisen EDVARD-prisen 2021 i kategorien «Åpen klasse» for Strings & Timpani-albumet «Voice & Strings & Timpani».

 / 04/11/2021 /

Med albumet «Voice & Strings & Timpani» har komponistene og henholdsvis gitarist og trommeslager Stephan Meidell og Øyvind Hegg-Lunde laget et av fjorårets aller mest velkomponerte verk. Det mener juryen i den rendyrkede komponistprisen EDVARD-prisen, som har kåret de to til vinnerne av Åpen klasse-kategorien for 2021. Meidell og Hegg-Lunde ble overrasket med prisen på scenen foran en fullsatt Victoria Nasjonal Jazzscene i Oslo i forkant av deres konsert onsdag kveld.

Juryens begrunnelse

«Stephan Meidell og Øyvind Hegg-Lunde har en rik referansepalett og en fargesprakende særegen kreativitet. Juryen ble grepet av albumets gjennomførte visjon og stemning, der lytteren inviteres inn i et helhetlig kunstverk på knappe 40 minutter. Verkene har et introspektivt alvor i seg, men oppleves samtidig som rause og henvendende. Tittelen på albumet, Voice & Strings & Timpani, sier noe om innholdet, men plata er så mye mer enn summen av disse elementene. Med skeive rytmer, vare fløyter og fengslende vokal nikkes det mot elektronika, hiphop og samtid. Det er som om lytteren lokkes på en vandring inn i et eksistensielt tåkelandskap, der de ni sporene leder an og holder oss i hånden.»


Se videosnutt (53 sekunder) av overrekkelsen her!


Utdelt siden 1998

EDVARD-prisen har vært delt ut årlig av TONO siden 1998, og deles ut i fem kategorier til komponister og sangtekstforfattere som har skapt musikkverk av særlig høy kvalitet det foregående år. Det er en høyt kvalifisert fagjury som utpeker vinnerne.

– Med EDVARD-prisen ønsker vi å løfte frem noe av den flotteste nye norske musikken, hedre de som lager den, og minne nordmenn på hvor mye vi alle har å takke de som lager musikk for, sier kommunikasjonssjef i TONO, Willy Martinsen.

Juryen for EDVARD-prisen 2021 har bestått av Peter Edwards (Norsk Komponistforening), Kristin Norderval (Norsk Komponistforening), Samsaya Sharma (NOPA), Sten Ove Toft (Uavhengig), Ole Børud (uavhengig), Thomas Wettergreen (Musikkforleggerne), Oda Svendsby (Musikkforleggerne) og juryleder Torgny Amdam (NOPA, juryleder).

Om TONO

TONO ble stiftet i 1928 og er et non-profit samvirkeforetak som eies og styres av opphavere (komponister og sangtekstforfattere) og musikkforlag, og som på deres vegne forvalter de økonomiske opphavsrettighetene i musikken de har skapt.TONO gir tillatelse til bruk av beskyttet musikk for eksempel på radio, TV, internett, konsert og kino mot betaling, og overfører hvert år sitt økonomiske resultat videre til rettighetshavere i musikk som har blitt spilt offentlig. TONO har 37 000 medlemmer, men arbeider for flere millioner opphavere og musikkforlag fra verden for øvrig i det norske territoriet. TONOs samler og forenkler lisensiering av beskyttet musikk og gi musikkskapere et økonomisk grunnlag for å kunne skape nye musikkverk. TONO omsatte i 2020 for kr 712,4 millioner.

For mer informasjon:

Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO, willy.martinsen@tono.no, mob. 909 65 254