EDVARD-prisen fyller 20 år – her er de nominerte

Det er i år 20 år siden EDVARD-prisen ble delt ut første gang. Her er årets nominerte.

 / 06/11/2018 /
Det er i år 20 år siden EDVARD-prisen ble delt ut første gang. Her er årets nominerte.

TONO, et samvirke som eies og styres av norske komponister, låtskrivere, sangtekstforfattere og musikforlag og som forvalter fremføringsrettigheter i musikkverk, har delt ut EDVARD-prisen til komponister og tekstforfattere årlig (unntatt i 2009) siden 1998. Prisen består av et trofe, et diplom samt kr 50 000. Med EDVARD-prisen ønsker TONO å skape økt oppmerksomhet om komponister og tekstforfattere og den nye musikken som skapes.

94 priser siden 1998

Siden den første utdelingen for året 1998 har det blitt delt ut totalt 94 priser i ulike kategorier. Gjennom årene har EDVARD-prisen gått til blant andre Odd Børretzen, Kjetil Bjerkestrand/Magne Furuholmen, Maja Ratkje, Egil Monn-Iversen, Øystein Sunde, Nils Henrik Asheim, Erik Bye, Kari Bremnes, Susanne Sundfør, Ørjan Matre, Thea Hjelmeland, Lars Vaular, Marit Larsen og Susanna Wallumrød.

Her er de nominerte til EDVARD-prisen 2018

Listen er i tilfeldig rekkefølge. Vinnerne kåres 27. november.

Populær
Broen – I <3 art
Sigrid Raabe og Martin Sjølie – Don’t kill my vibe
Kristoffer Cezinando Karlsen & Ole Torjus Hofvind – Noen ganger og andre

Samtid
Kristine Tjøgersen – Mistérios do Corpo
Håkon Berge – Bare en stillhet som kaster meg ut i universet av ensomhet
Jonas Skaarud – (forthwith a change came over the waters) and the serenity became less brilliant but more profound

Åpen klasse
Ola Kvernberg – Steamdome
Marius Neset – Circle of chimes
Sigrid Moldestad – Vere her

Utfordrer:
Espen Reinertsen – Nattsyntese
Ivan Ave – Every Eye
Fieh – Glu

Tekst:
Arif – Meg og deg mot alle
Marthe Wang – Ut å se noe annet
Levi Henriksen – Verden av i går

 

Juryen for EDVARD-prisen 2018 består av Arvid Wam Solvang (juryleder), Hilde Wahl, Stine Lieng, Jan Stefan Bengtsson, Klaus Sandvik, Therese Birkelund Ulvo, Rita Engedalen og Ole Børud.

Om EDVARD-prisen
EDVARD-prisen er oppkalt etter Edvard Grieg, og er en pris TONO har delt ut årlig siden 1998. Prisen tildeles opphavere som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet. TONO ønsker med prisen å øke oppmerksomheten rundt norske komponister og tekstforfattere, og å øke nordmenns forståelse for, og kjennskap til, nyskrevet norsk musikk. Prisvinnerens musikk eller tekst må være urfremført eller utgitt foregående år, men det legges også vekt på opphavspersonens øvrige produksjon. Prisen består av kr 50 000,-, samt et trofe og en diplom.

EDVARD-prisen deles i år ut i en lukket markering av TONOs 90-årsjubileum den 27. november.

Om TONO:
TONO er et non-profit samvirkeforetak, stiftet i 1928, som eies og styres av sine medlemmer: Komponister, låtskrivere, tekstforfattere og musikkforlag.  TONO forvalter fremføringsrettigheter for musikkverk i Norge og innkasserer vederlag for offentlig fremføring av dem. TONO representerer i dag ca. 32 000 norske komponister, tekstforfattere og musikkforlag. Gjennom gjensidige representasjonsavtaler med tilsvarende selskaper i andre land forvalter TONO rettighetene til mer enn 2,5 millioner opphavere i det norske territoriet.  Som non-profit foretak overføres TONOs resultat videre til rettighetshaverne i  fremførte verker. TONO legger dermed til rette for bruk av musikk i samfunnet, samtidig som opphaverne gis et grunnlag for å kunne skape stadig nye musikkverk. For mer informasjon, besøk www.tono.no.

For mer informasjon:
Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO, willy.martinsen@tono.no, mob. 909 65 254