EDVARD-pris til Jeff Wasserman

Jeff Wasserman er vinner av EDVARD-prisen 2016 i kategorien Tekst for «Promised Land”, fra albumet «Tears of the world» med Knut Reiersrud og Mighty Sam McClain utgitt på Kirkelig Kulturverksted i 2015.

 / 16/09/2016 /
Jeff Wasserman er vinner av EDVARD-prisen 2016 i kategorien Tekst for «Promised Land”, fra albumet «Tears of the world» med Knut Reiersrud og Mighty Sam McClain utgitt på Kirkelig Kulturverksted i 2015.

– Det føles veldig godt å bli lagt merke til etter så mange år som bakmann i bransjen. Jeg er utrolig stolt, sier Jeff Wasserman. – Jeg håper dette gjør at jeg også blir lagt merke til som frontmann, når jeg nå er ute med albumet «Meeting of the waters».

Wasserman ble tildelt EDVARD-prisen 2016 i kategorien Tekst for «Promised Land» på Norsk Americana Festival på Grefsenkollen i Oslo fredag 16. september. Det var med-komponisten i verket, Knut Reiersrud, som overrakte prisen på vegne av juryen og TONO. Prisen består av et trofé av Bruno Oldani, et diplom og kr 50 000.

Juryens begrunnelse oppsummerer det hele veldig fint, og kan leses her:

«Vi har alle hørt musikken, men få kjenner mannen bak tekstene til noen av Norges mest kjente sanger. Fra “Everyone Needs A Friend”, “Tell Me Where You’re Going” til “Moving Time” og mange flere.

Jeff Wasserman kom til Norge på 80-tallet fra Oyster Bay utenfor New York, og har gjort karriere både som tekstforfatter og utøver. Han har tekster og verk på over 75 album og over 300 verk i TONO. I 2009 ble han også nominert til Spellemann med teksten «Keep Her from Going to You».

Gjennom sin ordkunst har Wasserman vist å kunne skrive om forskjellige temaer og med et variert språk. Han skriver fra hjertet, poetisk, sjelfullt og med humor, og kan også krydre med autentisk slang.

I 2015 skrev han 3 tekster for albumet som også fikk Spellemannsprisen for Blues, «Tears of The World» med Knut Reiersrud og Mighty Sam McClain. I teksten «Promised Land» beskriver Wasserman lengselen, drømmene og skuffelsene i et liv, og erkjennelsen av å ha oppdaget det perfekte i det uperfekte. Det forjettede land er ikke et sted du leter etter, det er der du er, og det kan ta et langt liv før du innser det.

“Promised Land” forteller om levd liv, om menneskelighet og håp, og treffer en universell nerve vi alle kan kjenne oss igjen i, og som gir Jeff Wasserman Edvardprisen for tekst i 2015.»

Juryen for Edvard-prisen 2016 har bestått av:
Therese Birkelund Ulvo, Claudia Scott, Rita Engedalen, Nils Henrik Asheim, Arvid Wam Solvang og Jan Stefan Bengtsson.

Om EDVARD-prisen
EDVARD-prisen er oppkalt etter Edvard Grieg, og er en pris TONO har delt ut årlig siden 1998, og som tildeles opphavsmenn og -kvinner som har skapt musikkverk og tekster til musikk av høy kunstnerisk kvalitet. Med prisen ønsker TONO å øke oppmerksomheten rundt norske komponister og tekstforfattere, og å øke nordmenns forståelse for og kjennskap til nyskrevet norsk musikk. Prisvinnerens musikk eller tekst må være urfremført eller utgitt foregående år. Det legges også vekt på opphavspersonens øvrige produksjon.

Les mer om Jeff Wasserman på hans nettsider eller på Wikipedia.