Erik Brataas utnevnt til ny administrerende direktør i Polaris Hub

Erik Brataas blir ny administrerende direktør i Polaris Hub, et selskap som eies av TONO, Teosto (Finland) og Koda (Danmark), og som forhandler og inngår avtaler med internasjonale digitale audio-musikktjenester for eierselskapene.

 / 07/09/2022 /

Erik Brataas tiltrer stillingen som ny administrerende direktør i Polaris HUB 1. desember.  Han overtar stillingen etter Linda Collin, som har fungert som midlertidig administrerende direktør det siste året. Collin fortsetter i en rolle som lisensieringssjef.

Brataas sitt oppdrag vil være å videreutvikle virksomheten og styrke relasjonene til Polaris HUB sine kunder, og samtidig sikre nordiske komponister, sangtekstforfattere og musikkforlag vederlag når deres musikk benyttes på digitale musikktjenester.

– Jeg føler meg privilegert og ser frem til å bli med i Polaris Hub. Styret og jeg har som mål å bringe selskapet til neste nivå og sikre at rettighetshaverne vi representerer får best mulige vilkår. Samarbeidet etablert av Koda, Teosto og Tono posisjonerer Polaris Hub som en sterk og pålitelig partner for både rettighetshaverne vi representerer og kunder i det nordiske musikkmarkedet. Jeg er ydmykt begeistret over mulighetene som ligger foran meg, sier Erik Brataas.

Erik Brataas har jobbet i norsk musikkbransje i over 25 år. Han var administrerende direktør for den største uavhengige musikkdistributøren i Norden, Phonofile, fra 1999 til 2017. Siden han forlot Phonofile har han vært medgründer av flere nyetableringer i musikkbransjen, inkludert det norske musikkforlaget Arctic Rights Management. Siden 2021 har han vært administrerende direktør i FONO, bransjeforeningen for uavhengige plateselskaper i Norge.

– Vi i Norge er kjente med Eriks innsats som leder av Phonofile gjennom 18 år, og han nyter stor tillit i norsk musikkbransje. Vi er glade for å kunne ønske Erik velkommen til Polaris Hub. Erik har stor innsikt i musikkbransjen, og bringer med seg kompetanse om utvikling og drift av unge organisasjoner. Vi har store forventninger til at ansettelsen av Erik vil bidra til ytterligere vekst for lisensieringen av vårt repertoar på de digitale musikktjenestene i Europa og i andre deler av verden, sier Cato Strøm, administrerende direktør i TONO.

Om Polaris Hub

Polaris Hub er en joint venture opprettet av de nordiske innsamlingsselskapene Koda (DK), Teosto (FIN) og TONO (NO). Polaris Hub opptrer på vegne av alle tre organisasjonene når de forhandler og inngår avtaler med internasjonale digitale musikktjenester. Siden huben ble etablert i 2018, har den blant annet forhandlet nordiske avtaler med Meta (Facebook & Instagram) Spotify og YouTube. Besøk https://polarismusichub.com/

Erik Brataas på LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/erikbrataas/

For mer informasjon:

Cato Strøm, administrerende direktør i TONO, mob 922 16 319, cato.strom@tono.no
Willy Martinsen, kommunikasjonsdirektør i TONO, mob. 909 65 254, willy.martinsen@tono.no