Joker Risteigen vant minikonserten med Beharie

Blant 192 nominerte var det Joker Risteigen på Kongsberg som ble den heldige vinneren av en minikonsert med spellemannsprisvinner Beharie, onsdag 21. juni 2023.

 / 20/06/2023 /

I mai og juni ga TONO nordmenn muligheten til å gi bort en minikonsert i overraskelsesgave til en butikk, frisør, kjøpesenter, cafe eller andre virksomheter som de syntes fortjente det. Responsen var overveldende – og til slutt sto det mellom to sterke kandidater, hvor Joker Risteigen trakk det lengste strået.

Det er tydelig at dette engasjerte. Vi hadde til slutt 192 gode kandidater å velge mellom. Valget falt på Joker Risteigen på Kongsberg. Vi likte både begrunnelsen fra den som nominerte butikken, og ikke minst fordi det var en matbutikk. Det å spille på en utradisjonell scene og å kunne overraske dagligvarekunder med live musikk var noe vi synes var artig, sier Willy Martinsen, kommunikasjonsdirektør i TONO.

Butikken ble nominert av en kunde. I begrunnelsen heter det at det er en nærbutikk av de sjeldne med folk som brenner for jobben. De er «huben» i lokalsamfunnet, og kjører blant annet ut mat til eldre i distriktet. Dette er en super gjeng og konserten vil være en god start på to festivaluker i byen.

– Vi synes det er hyggelig å kunne «donere» en gratiskonsert med en av Norges beste artister til en butikk som fortjener det. Om dette er Norges første butikk-konsert vet vi ikke, men vanlig er det i alle fall ikke! Vi tror butikk-kundene på Kongsberg får seg en opplevelse de aldri vil glemme, sier Martinsen.

Beharie har fått Spellemann-pris, blitt sammenlignet med Frank Ocean og de høye terningkastene har haglet. Med sitt sårbare, men samtidig insisterende indie/soul-utrykk, har Beharie allerede rukket å bli en artist mange har fått et nært forhold til. I sommer gjester han festivaler landet rundt.

– Beharie er en riktig stemningsskaper som vi gleder oss til å høre i butikken. Vi tror han vil bidra til å forsterke kundeopplevelsen den dagen, sier Martinsen.

– Ikke minst håper vi at dette kan bidra til at også norske dagligvarebutikker blir mer bevisste på kraften i å bruke musikk. Vi i TONO, som er det norske samvirket av norske låtskrivere, komponister, sangtekstforfattere og musikkforlag, synes det er litt trist at norske dagligvarebutikker ikke bruker hyggelig bakgrunnsmusikk i motsetning til i mange andre land i verden.

Butikkonsert-konkurransen er del av TONOs bakgrunnsmusikkavis «Musikken som forsterker»-konsept. På musikkenforsterker.no finner man historier om hvorfor det er kan være smart å bruke TONO-musikken som bakgrunnsmusikk, hvorfor TONO-lisens er nødvendig for konserter og overnattings- eller serveringssteder, og hvorfor det er viktig å rapportere inn til TONO hva som blir spilt «live». Besøk musikkenforsterker.no.