Bilde av TONOs adm direktør Karl Vestli Foto: Stig Jarild/SayCheeze

Julehilsen fra adm.dir Karl Vestli

Her kan du lese administrerende direktør Karl Vestli sin julehilsen til TONOs medlemmer.

 / 22/12/2023 /

Kjære medlem!  

TONO-året 2023 er snart over. Det har vært stor aktivitet i musikk-Norge og vi kan se tilbake på et rekordår. I årsrapporten for 2023 vil vi kunne vise til rekordhøye tall, både for vederlagsinntekter og avregningsutbetalinger. 

I løpet av året fikk TONO flere enn 2 000 nye medlemmer, og rundt 15 000 medlemmer fikk utbetalinger fra oss. 

Rundt oss fortsetter den teknologiske utviklingen i høyt tempo. Det siste året har kunstig intelligens for alvor gjort et inntog i våre liv, og den skaper både muligheter og trusler for oss som er opptatt av opphavsrettigheter og musikkskaping. 

Vi ser også at det kommer nye aktører og endringer i markedet, og det arbeides med endringer i modeller for lisensiering og avregning. TONO er godt posisjonert for å ivareta de rettighetene vi forvalter, og har i 2023 jobbet godt både med aktører, selskapene og myndigheter. 

Internt i TONO gjøres det nødvendige endringer for å tilpasse oss markedet, lovverk og forventninger fra både ansatte og medlemmer. Vårt teknologiprogram, Mjølnir, er godt i gang, og flere synlige endringer i våre IT-løsninger vil bli merkbare i løpet av 2024.  

I desember ble TONO som arbeidsplass sertifisert som «Great Place to Work©», og for å styrke den videre utviklingen vil vi ønske flere nye ansatte velkommen i 2024. 

På tampen av året kom nyheten om at TONO kjøper eiendommen Kongens gate 12 i Oslo sentrum. Her har vi en ambisjon om å utvikle et Musikkens Hus for medlemmer og bransjeaktører. 

Vi i administrasjonen er takknemlige for den tillit dere viser oss gjennom det oppdraget vi har fått og som vi utfører med stor glede og entusiasme.

Vi ønsker dere alle en fredelig og fin julefeiring, og alt godt for det nye året. 

Med vennlig hilsen 
Karl 

Julekortet er designet av Anette Lund i Strand&Lund.