Stille og Miriam Mwanga vant by:Songs Talent

Produsenten Stille og topliner Miriam Mwanga vant by:Songs Talent, og skal i løpet av de nærmeste dagene skriver låter sammen med noen av verdens mest suksessrike låtskrivere.

 / 26/02/2018 /
Produsenten Stille og topliner Miriam Mwanga vant by:Songs Talent, og skal i løpet av de nærmeste dagene skriver låter sammen med noen av verdens mest suksessrike låtskrivere.

Foto: Privat/pressefoto

Låtskrivercampen by:Songs arrangeres i år for fjerde gang, og denne gangen er TONO med som hovedsponsor. I studioene Tanken i Sandvika og Whiteroom i Asker møtes denne uken et svært celebert utvalg av låtskrivere fra Norge, USA, Sverige og flere andre land for å skrive og produsere låter sammen. Her er det folk som har skrevet for både Justin Bieber, Katy Perry, Alan Walker og mange andre kjente navn.

By:Songs Talent
Men, også mer uetablerte folk slipper itl. Med støtte fra TONO har by:Songs invitert til talentkonkurranse. Det kom inn mange svært gode bidrag, men de som til slutt ble valgt ut av juryen bestående av By:Songs, Music Norway og TONO var produsenten Stille og toplister Mifiam Mwanga.

Medlemssjef i TONO, Jan Espen Storo er imponert over nivået:

– Det var mange veldig gode bidrag, og det var vanskelig å velge ut vinnere. Vi endte likevel opp med Stille og Miriam Mwanga, og tror både at de kommer til å bidra veldig fint på by:Songs, og at vi vil høre mye fra disse i årene fremover.

Juryen påpekte at Stille har et unikt sound, og at han skilte seg ut i positiv forstand fra de resterende søkerne. Han viser også musikalsk modenhet, og har et unikt øre for lyd i en tidsriktig kontekst. Topliner Miriam Mwanga viser en god teft for urban og R&B, mener juryen. Hun viser også god forståelse for tekster. Juryen påpeker også at det er positivt at hun er kvinne i denne sammenheng.

Hvem er så disse to?
Miriam Mwanga er en ung sanger og låtskriver fra Kristiansand, nå bosatt i Oslo. Miriam opererer i et moderne lydlandskap med inspirasjon fra R’n’B, soul og sjangerbøyende pop. For tiden ferdigstiller hun en rekke låter som blir hennes første ordentlige utgivelser etter hun selv gav ut singelen «Lay red» i 2015 som blant annet ble trukket frem som en av årets beste låter av Marie Komissar i hennes R’n’B-program på NRK P3.

Produsenten Stille, med fødenavn Fredrik Dagenborg, er 26 år gammel og er nettopp ferdig med en bachelorgrad i musikkproduksjon. Han er hovedsakelig produsent, men har også et eget artistprosjekt. Han har arbeidet mest med egne prosjekter og remikser så langt, men ønsker i sterkere grad å jobbe med andre artister fremover.