Ny funksjon for forlag i Mitt TONO

TONO lanserer en ny funksjon for forlag i Mitt TONO. Å gjøre forlagskrav i eksisterende verk blir nå betydelig enklere.

 / 24/03/2023 /

Den nye funksjonen heter Forlagskrav og gjør det mulig for forlag å gjøre krav i et eller flere verk som allerede er registrert i TONO ved hjelp av noen få tastetrykk.

Les også: Ikke tap penger – TONO-registrer musikken så snart den er skrevet
Hør podkast: Låtregistrering, penger og prosent

Tidligere har forlag måttet fylle inn fullstendig informasjon om verk de ønsker å gjøre krav i, uten mulighet for å søke i TONOs verksregister. Nå kan de raskt og enkelt finne og gjøre krav i verk som er registrert i TONO.

Alle forlag finner nå forlagskrav-funksjonen under Verk i Mitt TONO.

Søk på enkeltverk eller opphaver

Når et forlag skal gjøre krav ved hjelp av den nye funksjonen har det to alternativer: Søke på enkeltverk eller på en opphaver.

Ved å søke opp et bestemt verk, kan forlaget sende inn et krav på andeler hos én eller flere av opphaverne i verket.

Ved å søke på opphaver, kan forlaget gjøre krav på flere verk samtidig. Man får da opp en liste over samtlige verk opphaveren har andeler i og kan raskt markere flere, eller alle, verk.

Merk at det ikke er mulig å gjøre krav i mer enn én opphavers andeler når man velger flere verk samtidig. Prosentandel og territorium må også være lik for alle verk i hvert krav man sender inn.

TONOs forlagskontakt, Stian Aarstad, hjelper gjerne til med en demonstrasjon av funksjonen og svarer på spørsmål. Ta kontakt på forlag(a)tono.no.