Skriv under for Europas komponister og tekstforfattere

I fjor skrev mer enn 700 av våre medlemmer, og totalt rundt 22 000 europeiske skapere, under på kampanjen makeinternetfair.eu. Nå ber vi deg som skriver musikk om å gi din støtte og ditt navn til ny underskriftskampanje.

 / 07/06/2017 /
I fjor skrev mer enn 700 av våre medlemmer, og totalt rundt 22 000 europeiske skapere, under på kampanjen makeinternetfair.eu. Nå ber vi deg som skriver musikk om å gi din støtte og ditt navn til en ny underskriftskampanje.

Skriv under her: makeinternetfair.eu

Under dekke av eksisterende EU-lovgivning påberoper brukergenererte tjenester, typisk sosiale medier, seg fritak for ansvar for det innhold som deles og brukes på tjenestene. De mener derfor også at de ikke trenger å dele av inntektene de har fra blant annet musikk med komponistene, låtskriverne og sangtekstforfatterne som har skrevet og eier musikken. Dette kalles «Transfer of value».

– En stor urettferdighet
– «Transfer of value» er en stor urettferdighet mot TONOs medlemmer, og andre europeiske komponister, låtskrivere og sangtekstforfattere. EUs opphavsrettspakke, som ble lansert i fjor høst, gikk ikke langt nok i å ansvarliggjøre plattformtjenestene. Vi vet samtidig at det er sterke krefter som ikke sympatiserer med vår sak. Vi ber derfor våre medlemmer om å gi sin støtte og sitt navn til det nye oppropet, sier adm.dir i TONO, Cato Strøm.

Lansert under «Meet the authors»
Den nye underskriftskampanjen ble lansert under «Meet the authors», et arrangement i Brüssel i forrige uke, hvor TONO, som medlem av de europeiske forvaltningsorgansasjonenes lobbyorganisasjon Gesac, var medarrangør. Vi ber deg nå om å skrive under igjen. Dersom du skrev under i fjor har du fått en mail om dette. Det er ikke satt noen formell frist, men gjør det gjerne så raskt som mulig. Det tar ikke mer enn ett minutt eller to.

Skriv under her: makeinternetfair.eu


Bakgrunnsstoff: