Spellemann 2021: Her er de nominerte

Det er i år 107 nominerte fordelt på 26 Spellemann-kategorier. Spellemann er Norges største musikkprisutdeling, og vi får i april vite hvem som tar med seg de prestisjetunge Spellemannharpene hjem for musikkåret 2021. Det blir fullt fokus på Spellemann i alle NRK sine kanaler i uke 16 før det rundes av med TV-show fredag 22. […]

 / 11/02/2022 /

Det er i år 107 nominerte fordelt på 26 Spellemann-kategorier. Spellemann er Norges største musikkprisutdeling, og vi får i april vite hvem som tar med seg de prestisjetunge Spellemannharpene hjem for musikkåret 2021. Det blir fullt fokus på Spellemann i alle NRK sine kanaler i uke 16 før det rundes av med TV-show fredag 22. april på NRK1.

«TONO-prisene»: Årets komponistpris og Årets Tekstforfatter

TONO har vært samarbeidspartner med Spellemann i mange år, og har gjennom hele samarbeidet vært garantister for at det deles ut priser i kategoriene TONOs komponistpris og Årets Tekstforfatter. Til disse kategoriene utnevner TONO også juryene. Det er TONO-medlemmer i de fleste kategorier, ikke minst i de andre kategoriene som også fokuserer på selve musikkverkene og skaperne bak dem, som Årets låt og Årets låtskriver. Når det likevel er TONOs komponistpris og Årets tekstforfatter vi har et særlig eierskap til er det naturlig å trekke frem disse her. En Spellemann-nominasjon er uansett en seier, men vi ønsker likevel alle nominerte et hjertelig lykke til!

TONOs komponistpris:

Årets Tekstforfatter:

Se presentasjonen av de nominerte i Årets Tekstforfatter på Spellemans nettsider

Se alle de nominerte ved å besøke den komplette oversikten på Spellemanns nettsider her!