Spellemann-nominerte blåtoner

Jørgen Sandvik fra Real Ones kan den 30. mars vinne nok en Spellemannpris. Denne gangen i kategorien Blues for albumet «Permanent Vacation».

 / 15/03/2019 /

(Alle foto: Gaute Singstad)

Jørgen Sandvik har vært medlem av det dobbelt Spellemann-vinnende bergensbandet Real Ones siden starten i 1994, men har de siste årene også viet mer tid til sin første musikalske kjærlighet – bluesen. Den 30. mars kan han vinne nok en Spellemann. Denne gangen i kategorien Blues for albumet «Permanent Vacation».

Navn: Jørgen Sandvik
Alder: 43
Aktuell med:  Nominert til Spellemannspris for albumet Permanent Vacation
TONO-medlem siden: 1997


– Hva er din musikalske bakgrunn – via Real Ones til bluesen?
 – Jeg begynte å spille gitar da jeg var 9 år. Da lærte jeg låten «in The Early Morning Rain» av min far, og da var det gjort. Jeg begynte egentlig med blues, og har spilt det hele livet, jeg har bare ikke laget en ren bluesplate før nå. Real Ones begynte som et folkemusikkband, men begynte mer og mer å lage sin egen musikk. Det er alltid både blues og folk i musikken jeg laget for Real Ones og alt annet.

– Hvordan oppstår musikken din?
– Det er jo litt forskjellig, men det kan gjerne begynne med en harmonisk idé. Et forløp som jeg videreutvikler til en sang, eller det blir en instrumental.

– Når fant du bluesen? Eller var den den som fant deg?
– Blues var jo det første jeg begynte å spille og da var jeg ganske ung, så den har vært der hele tiden. Kanskje vi fant hverandre?

Torsdag 14. mars var Jørgen Sandvik (t.h.) på besøk hos Yngve L. Sætre i Duper Studios for å mikse den nye singelen «Regrets». Den kan du høre i en streamingtjeneste om få uker.

– Hvordan sjonglerer du Real Ones med bluesen du nå driver med?
– Jeg har jo spilt i Real Ones i 25 år, og det kommer jeg selvsagt til å gjøre resten av livet. Samtidig spiller jeg blues med meg selv og bandet mitt Permanent Vacation. Det er veldig kjekt begge deler. Så det er et veldig godt forhold.

– Hva er det med blues du er så glad i?
– Det er vanskelig å gi et godt svar på det. Men jeg har spilt blues så lenge jeg har spilt, og hørt på det enda lenger. Så for meg er det en slags musikalsk base. Jeg opplever bluesen mer som en tilstand enn en sjanger sånn sett.

– Hva jobber du med nå, og hva bringer 2019 for deg?
– I dag har jeg gjort ferdig en mix av en ny blueslåt som heter «Regrets», og som kommer ut om ikke så alt for lenge. Den jobber jeg med nå for tiden. Det blir også noen kjekke festivaler med bandet mitt Permanent Vacation.

– Hva er din største musikkopplevelse?
– Det er litt vanskelig å svare på, synes jeg . Men kanskje jeg skal svare at det var da jeg lærte meg «In The early morning rain» på gitar. Da var jeg i hvert fall i gang.

– Hva het den første musikken du noen gang skrev, og hva handler den/det om?
– Jeg skrev en låt sammen med en kamerat da jeg var ganske liten som heter « Nissen galopperer gjennom skauen». Den handlet om nissen. Jeg har utviklet meg litt som låtskriver siden det. Ha ha.

 

 

Hør det Spellemann-nominerte albumet her: