YLTV er tildelt TONOs Formidlerpris

(Oslo, 10. september 2021) YLTV er tildelt TONOs Formidlerpris 2021. – YLTV oser av formidlerglede og tar pulsen på gata, hele døgnet, hele året, skriver juryen i sin begrunnelse.

 / 10/09/2021 /

Fredag 10. september overrasket TONO YLTV-sjef og primus motor Marius Solberg med formidlerprisen under et podkastopptak. Solberg var gjest i TONO-podkasten, Lage Musikk, ledet av artist og låtskriver Torgny Amdam. Podkastverten har for øvrig også vervet som juryleder i EDVARD-prisen.

– Det er veldig hyggelig å få en bekreftelse på at man gjør noe bra. Det koster blod, svette og tårer å drive et «passionprosjekt» som det her, og det er ting som dette og hyggelige DMs fra folk som gjør at man gidder. Det handler ikke om penger eller hva bransjen bryr seg om. Det er de som ser på som betyr noe, sa Marius Solberg, da han mottok prisen som består av 50 000 kroner og et diplom utformet av Magne Furuholmen.

Juryens begrunnelse

«Marius Solberg har dedikert et helt liv til en sjanger som historisk har vært avgjørende for mange undergrunnsmiljøer og deres medlemmer. Med YLTV har Solberg løftet, utfordret og beriket hiphop- og rap-scenen i en årrekke. Gjennom flermedial journalistikk av høy kvalitet og dedikasjon til etablerte, så vel som nye, talenter, har Solberg skapt oppmerksomhet om sjangeren på imponerende vis. YLTV oser av formidlerglede og tar pulsen på gata, hele døgnet, hele året. På denne måte bidrar Solberg til å utfordre populærfeltet med nye stemmer og perspektiver som ellers sjelden får innpass i storsamfunnets rampelys.»

Saken fortsetter under bildet.

Marius Solberg mottar TONOs Formidlerpris i TONO-podkasten Lage Musikk. Foto: Kristian Dugstad / TONO


Formidlerpris siden 2011

TONOs formidlerpris deles ut en gang i året til enkeltmennesker eller organisasjoner som gjør en eksepsjonell innsats for å øke kunnskapen, forståelsen og begeistringen for musikk og skapingen av den. Blant tidligere mottakere er Øya-festivalen, Mannfred Eicher/ECM, musikkforlegger Leif Dramstad og hip hop-formidler Tommy Tee. I 2020 ble Jazznytt-bloggen «Now’s the time» tildelt prisen, og 2021 er andre året utmerkelsen går til en mediekanal.

Juryen for TONOs formidlerpris er den samme som for EDVARD-prisen og har i 2021 bestått av Peter Edwards (Norsk Komponistforening), Kristin Norderval (Norsk Komponistforening), Samsaya Sharma (NOPA), Sten Ove Toft (Uavhengig), Ole Børud (uavhengig), Thomas Wettergreen (Musikkforleggerne), Oda Svendsby (Musikkforleggerne) og juryleder Torgny Amdam (NOPA, juryleder).

Om TONO:
TONO ble stiftet i 1928 og er et non-profit samvirkeforetak som eies og styres av opphavere (komponister og sangtekstforfattere) og musikkforlag, og som på deres vegne forvalter de økonomiske opphavsrettighetene i musikken de har skapt.TONO gir tillatelse til bruk av beskyttet musikk for eksempel på radio, TV, internett, konsert og kino mot betaling, og overfører hvert år sitt økonomiske resultat videre til rettighetshavere i musikk som har blitt spilt offentlig. TONO har 37 000 medlemmer, men arbeider for flere millioner opphavere og musikkforlag fra verden for øvrig i det norske territoriet. TONOs samler og forenkler lisensiering av beskyttet musikk og gi musikkskapere et økonomisk grunnlag for å kunne skape nye musikkverk. TONO omsatte i 2020 for kr 712,4 millioner.

For mer informasjon:
Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO, willy.martinsen@tono.no, mob. 909 65 254.

Marius Solberg i TONOs podkast. Foto: Kristian Dugstad / TONO