YouTube Music er lansert

YouTube Music og YouTube Premium er lansert i Norge. Tjenestene er lisensiert av TONO.

 / 20/06/2018 /
YouTube Music og YouTube Premium er lansert i Norge. Tjenestene er lisensiert av TONO.

YouTube Music er en musikkstrømmingstjeneste hvor brukerne kan finne originale sanger, album, spillelister, artistradioer og musikkvideoer i tillegg til innhold brukerne av tjenesten har lastet opp. Brukerne kan velge mellom en reklamefinansiert versjon eller å abonnere på YouTube Music Premium for 99 kroner per måned.

YouTube Premium tilsvarer den reklamefinansierte versjonen av tjenesten, men brukerne slipper her reklamen samt at tjenesten har en offlinefunksjon hvor brukere kan laste ned videoer. Premium gir også tilgang til YouTube Music Premium, og koster 119 kroner per måned.

YouTube-avtale med TONO ble underskrevet allerede for ett år siden.

– YouTube er, som vi alle vet, en av verdens mest brukte medieplattformer. Vi tror derfor også at sjansene er store for at mange vil bli abonnenter på de nye YouTube-tjenestene. TONO gleder seg over alle tjenester som ønsker å bruke vårt repertoar, og avtalen TONO har med Google for disse tjenestene vil gi inntekter til våre medlemmer. Vi ønsker YouTube lykke til, sier avdelingsdirektør for Online Media, Inger Elise Mey.