– Det er inn å like køntri

En nordicana-bølge ruller inn over landet. Signe Marie Rustad tar både publikum og anmeldere med storm. – Det er inn å like køntri, sier hun i TONOs podkast.

 / 11/03/2020 /

Har du hørt om nordicana? Det norske americana-miljøet er i kraftig vekst, og interessen er stor for de amerikansk-inspirerte artistene i Norge og Skandinavia – Både hjemme og ute i verden.

Norsk-amerikanske Signe Marie Rustad er blant artistene som står i front i denne utviklingen. I november høstet hun ros fra en rekke kritikere for sitt tredje album When Words Flew Freely til strålende kritikker. Flere anmeldere beskrev det sågar som et av musikkårets høydepunkter.

Rustad var gjest da TONO inviterte til live-podkast og mini-konsert under by:Larm 2020. Nå er episoden tilgjengelig på alle podkast-plattformer.

Foto: Kristian Dugstad

Les også: TONOs intervju med Signe Marie Rustad fra våren 2019: Golden og Glomma.

– Sjangeren har blitt stueren

Nordicana-bølgen er et faktum. I tillegg til Signe Marie Rustad får artister som blant annet Malin Pettersen, Unnveig Aas, The Northern Belle, Silver Lining og The Secret Sound of Dreamwalkers stor oppmerksomhet.

– Det har blitt inn å like køntri og sjangeren har blitt stueren. Americana er så utrolig mye forskjellig, så nå som det har blitt kult oppdager flere og flere at de liker det, forteller Rustad.

Det har imidlertid tatt sin tid. Rustad tror arbeidet til profesjonelle aktører, som Jansens under-label Die With Your Boots On Records, har vært en viktig faktor til holdningsendringen.

– Malin Pettersen har fortalt mye om at hun lenge ikke engang fikk svar på e-poster. Så har det plutselig skjedd noe, og i år skal vi begge spille på Øyafestivalen. Jeg er usikker på om det hadde skjedd for noen år siden.

Les også: TONOs artikkel om Norge og country der Malin Pettersen er intervjuet: Country sterkest i Norge.