EDVARD-pris til Robert Eidevik

Robert Eidevik er tildelt TONOs EDVARD-pris 2019 i kategorien Tekst for Hjerteslag-albumet Nattseileren. – Det betyr mye for meg å få prisen for akkurat disse tekstene, sier prisvinneren.

 / 03/11/2019 /

Robert Eidevik er tildelt TONOs EDVARD-pris 2019 i kategorien Tekst for Hjerteslag-albumet Nattseileren. – Det betyr mye for meg å få prisen for akkurat disse tekstene, sier prisvinneren.

Robert Eidevik ble tildelt EDVARD-prisen under den andre av Hjerteslags to konserter i Håkonshallen i Bergen lørdag kveld. Det var Emir Hindic fra Sushiu x Kobe, som tidligere i år fikk EDVARD-prisen i kategorien Populærmusikk, som delte ut prisen på vegne av TONO og juryen. Tildelingen ble møtt med stående applaus fra en fullsatt Håkonshall.

– Det betyr mye for meg å få prisen for akkurat disse tekstene. Jeg skrev om livet mitt og tekstene på Nattseileren handlet om ting som ikke gikk så bra i livet akkurat da. Jeg setter stor pris på at folk faktisk liker dem, sa Robert Eidevik etter pristildelingen.  Fra scenen takket han også bandet og sitt øvrige støtteapparat.

Juryens begrunnelse

«Tekstforfatter Robert Eidevik har gjennom flere Hjerteslag-album vist seg som en særegen og drivende dyktig tekstforfatter. Han har et svært godt blikk for ung lengsel, romantikk og begjær, uten at det noen gang blir banalt eller klissete. Med presisjon og originalitet peker han ofte mot noe allmenngyldig som kan treffe lyttere i alle aldre. På Nattseileren trer vi inn i et mørkt Bergens-univers etter midnatt. Vi geleides inn i noe fortapt og viljesterkt. Eidevik beskriver dypet, men ofte med kjærlig skråblikk, og dermed mister vi aldri helt håpet. Han er egenartet i sine beskrivelser av situasjoner og følelser. En linje som «Eg er ekkoet i oppgangen din» er en slik, og den viser tydelig hvor hjerteskjærende tekstene kan være.»

Skal synliggjøre komponisters og tekstforfatteres arbeid

Robert Eidevik ble i går kveld tildelt TONOs EDVARD-pris for tekstene på Hjerteslag-albumet Nattseileren. Tidligere EDVARD-vinner Emir Hindic delte ut prisen på vegne av TONO og juryen foran en fullsatt Håkonshall, der Hjerteslag denne kvelden spilte to konserter. (Foto: Jarle H. Moe)

EDVARD-prisen har vært delt ut årlig at TONO siden 1998, og deles ut i fem kategorier til komponister og sangtekstforfattere som har skapt musikkverk av særlig høy kvalitet det foregående år. Det er en høyt kvalifisert fagjury som utpeker vinnerne, som mottar kr 50 000 samt et trofé og et diplom, begge utformet av kunstner Magne Furuholmen.

– Det er en sentral del av TONOs arbeid å synliggjøre at musikk har verdi, og at musikkskaping er et viktig arbeid. Med EDVARD-prisen løfter vi frem noe av den flotteste musikken som ble skapt det foregående året, og ønsker med det både å hedre enkeltopphavere og å skape oppmerksomhet omkring det viktige arbeidet komponister og sangtekstforfattere gjør, sier kommunikasjonssjef i TONO, Willy Martinsen.

Les mer om EDVARD-prisen:
https://www.tono.no/om-tono/priser-og-stipender/edvardprisen-tonos-formidlerpris/

Juryen for EDVARD-prisen 2019 består av Peter Edwards (NKF), Kristin Norderval (NKF), Torgny Amdam (NOPA), Kate Havnevik (NOPA), Ellen Brekken (Uavhengig), Ole Børud (uavhengig), Jan Stefan Bengtsson (Musikkforleggerne) og juryleder Stine Lieng (Musikkforleggerne)

Om TONO:
TONO er et non-profit samvirkeforetak, stiftet i 1928, som eies og styres av sine medlemmer: Komponister, låtskrivere, tekstforfattere og musikkforlag.  TONO forvalter fremføringsrettigheter for musikkverk i Norge og innkasserer vederlag for offentlig fremføring av dem. TONO representerer i dag ca. 33 000 norske komponister, tekstforfattere og musikkforlag. Gjennom gjensidige representasjonsavtaler med tilsvarende selskaper i andre land forvalter TONO rettighetene til nærmere 3 millioner opphavere i det norske territoriet.  Som non-profit foretak overføres TONOs resultat videre til rettighetshaverne i fremførte verker. TONO legger dermed til rette for bruk av musikk i samfunnet, samtidig som opphaverne gis et grunnlag for å kunne skape stadig nye musikkverk. For mer informasjon, besøk www.tono.no.

For mer informasjon:
Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO, willy.martinsen@tono.no, mob. 909 65 254