Kupp-komponister i Berlin

TONO er en av støttespillerne til nettverks- og utviklingsprogrammet KUPP fordi det gir økt oppmerksomhet omkring samtidsmusikk. Denne uken er de seks komponistene i programmet i Berlin.

 / 23/04/2018 /
TONO er en av støttespillerne til nettverks- og utviklingsprogrammet KUPP fordi det gir økt oppmerksomhet omkring samtidsmusikk. Denne uken er de seks komponistene i programmet i Berlin.

Foto øverst: Fra den første samlingen i januar. Bak: Kristiane Norvoll (SSO), Marius Neset, Rolf Lennart Stensø (KORK), Øyvind Mæland, Tyler Futrell. Foran: Alex Taylor (OFO), Catharina Roos Bilsbak (NOSO), Kristine Tjøgersen, Therese Birkelund Ulvo og Mette Henriette Martedatter Rølvåg. (Foto: Lars Igesund/NKF)

KUPP er et utviklings- og nettverksprogram for unge, lovende komponister under 35 år, som støttes blant annet av TONO. Seks orkestre fra hele Norge er med på programmet. Disse har valgt én komponist hver som de forplikter seg til å bestille et helt nytt verk av. Ambisjonen er at verkene skal nå et stort publikum, og bringe nye norske komponisttalenter ut til et internasjonalt marked. TONO forventer at programmet vil bidra til økt synlighet omkring samtidsmusikk.

Tett program
Denne uken gjennomføres andre samling i Kupp-programmet, og det hele foregår i Berlin. De neste tre dagene skal komponistene gjennom et tett program med møter hos ulike tyske musikkselskap, deriblant Monon/funkhaus, Music Sales, Idagio, Kunstwerke, Karsten Witt og Deutsche Grammofon. De skal også besøke kuratorer, og det vil være panelsamtaler med komponister som danske Simon-Steen Andersen og norske (men Berlin-baserte) Stine Janvin Motland og Camilla Vatne Barratt-Due. I tillegg blir det mottakelse på den Norske ambassaden med tysk musikkbransje, som iifølge ambassaden har vist stor interesse for prosjektet. Der vil Kathrine S. Finnskog fra Music Norway være tilstede for å fortelle om KUPP.


KUPP-komponistene er:

– Mette Henriette Martedatter Rølvåg – Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO)
– Marius Neset – Bergen Filharmoniske Orkester (BFO)
– Tyler Futrell – Trondheimsolistene
– Therese B. Ulvo – Oslo-Filharmonien (OFO)
– Kristine Tjøgersen – Kringkastingsorkestret (KORK)
– Øyvind Mæland – Stavanger Symfoniorkester (SSO)

Den neste samlingen i programmet vil være i forbindelse med Ultima-festivalen i Oslo i september.

Les også: https://www.tono.no/tono-stotter-leting-nye-grieg/

Se vår videreportasje fra lanseringen av Kupp i 2017: