Fotospesial: Møt de EDVARD-nominerte 2018

Her kan du lese om alle som i år er nominerte i EDVARD-prisens fem ulike kategorier.

 / 08/11/2018 /

Her er de nominerte til EDVARD-prisen 2018

  POPULÆR

Broen – I <3 art (Album)

Sigrid Raabe og Martin Sjølie – Don’t kill my vibe (Single)

Kristoffer Cezinando Karlsen & Ole Torjus Hofvind – Noen ganger og andre (Album)

  SAMTID

Kristine Tjøgersen – Mistérios do Corpo

Håkon Berge – Bare en stillhet som kaster meg ut i universet av ensomhet


Jonas Skaarud – (forthwith a change came over the waters) and the serenity became less brilliant but more profound

  ÅPEN

Ola Kvernberg – Steamdome (Album)

Marius Neset – Circle of chimes (Album)

Sigrid Moldestad – Vere her (Album)

  UTFORDRER

Espen Reinertsen – Nattsyntese (Album)

Ivan Ave – Every Eye (Album)

Fieh – Glu (Single)

  TEKST

Arif – Meg og deg mot alle (Album)

Marthe Wang – Ut å se noe annet (Album)

Levi Henriksen – Verden av i går (Album)

BROEN

«I <3 Art» (album)

Broen består av Anja Lauvdal på synther, Lars Ove Fossheim på gitar, Hans Hulbækmo på trommer, Heida Karine Johannesdottir Mobeck på tuba og Marianna S. A. Røe på sang. Bandet singeldebuterte i 2014, og har senere gitt ut to hele album: Yoga (2015) og I <3 Art (2017).

(Foto: Maria Gossé)

SIGRID SOLBAKK RAABE OG MARTIN SJØLIE

«Dont Kill my Vibe» (singel)

Sigrid Solbakk Raabes popkarriere startet så smått med kåringen av «Sun» til Ukas Urørt i 2013. I 2016 «signet» hun med Island Records, og i 2017 slapp hun et knippe singler som nådde mange lyttere både i Norge og utlandet. En av disse var «Don’t kill my vibe», som hun nå er nominert til EDVARD-prisen for. Hennes med-nominerte er låtskriver og produsent Martin Sjølie. Sjølie er, som mange vil vite, en anerkjent og etablert låtskriver som også har jobbet med Eva & The Heartmaker, Sam Smith og mange flere.

(Foto: Francesca Allen)

Martin Sjølie
(Foto: Jeton Kacaniku)

KRISTOFFER CEZINANDO KARLSEN OG OLE TORJUS HOFVIND

«Noen ganger og andre» (album)

Cezinando debuterte i 2012, som 16-åring, med både en EP og et album. I 2016 vant han Urørt-finalen, og ga i den forbindelse et intervju med TONO som du kan lese her.

Han vant Spellemannprisen i 2016 og 2017, og er nå nominert til EDVARD-prisen for albumet «Noen ganger og andre». Ole Torjus Hofvind vant Spellemannprisen for årets produsent i 2017, og produserte «Noen ganger og andre». I den forbindelse var han også med på å skrive låtene, og er nominert sammen med Cezinando.

(Foto: Signe Fuglested Luksengard)

Ole Torjus Hofvind
(Foto: Martine)

KRISTINE TJØGERSEN

«Mistérios do Corpo»

Kristine Tjøgersen er frilans klarinettist og komponist, og har hatt komposisjoner fremført på blant annet Only Connect og Ultima, i tillegg til en lang rekke scener i utlandet. Hun lager også musikk for teater, film og installasjoner. Hun er nominert til EDVARD-prisen i Samtid for verket Mistérios do Corpo som ble skrevet til Ardittikvartetten og nyMusikks Only Connect-festival i 2017.

(Foto: Wolf James Photography)

HÅKON BERGE

«Bare en stillhet som kaster meg ut i universet av ensomhet»

Håkon Berge har vært en svært aktiv komponist gjennom mange år, deriblant med komponering av musikk til mer enn 70 oppsetninger. Det EDVARD-nominerte verket er et rekviem, og et hymne, til den 13 år gamle palestinske jenta Iman Darweesh al Hams, som ble skutt og drept av en israelsk offiser i 2004. Verket ble fremført på Ultima i 2017.

(Foto: Lene Bragli)

JONAS SKAARUD

«(forthwith a change came over the waters ( and the serenity became less brilliant but more profound»

Jonas Skaarud arbeider som frilanskomponist, hovedsakelig med akustisk musikk, ofte kammermusikk. Han komponerer gjerne rolig og sårbar musikk. Det EDVARD-nominerte verket er skrevet for accordion og sinfonietta, og er skrevet spesifikt for accordionisten Andreas Angell. Verket ble urfremført på Norges Musikkhøgskole, og har også vært fremført av Bit20.

(Foto: Radostina Ivanova)

OLA KVERNBERG

«Steamdome»

Ola Kvernberg begynte å spille folkemusikk i ung alder, men er også klassisk skolert. Han har bidratt på mange utgivelser med andre musikere, og har også gitt ut en lang rekke egne album. Han har blant annet vunnet Spellemannprisen og Bendiksen-prisen, og kan nå vinne EDVARD-prisen for Steamdome, et fargesprakende album utgitt i fjor.

(Foto: André Løyning)

MARIUS NESET

«Circle of chimes»

Marius Neset er saksofonist og komponist, og debuter meg sitt første soloalbum I 2009. Han har høstet gode kritikker både her hjemme og internasjonalt. Neset har vunnet Spellemannpriser og en rekke andre priser, og er nominert til EDVARD-prisen for 2017-albumet Circle of Chimes.

(Foto: Lisbeth Holten)

SIGRID MOLDESTAD

«Vere her»

Sigrid Moldestad er folkemusiker og komponist. Hun har som musiker deltatt på innspillinger fra tilbake til 90-tallet, og begynte å utgi album kun under eget navn fra 2007. «Musikk for både hjerne og hjerte», skrev Aftenposten i sin anmeldelse av 2017-albumet «Vere her», og mente at hun nå snart må bli allemannseie. EDVARD-juryen deler begeistringen, og har nominert henne og albumet til EDVARD-prisen 2018.

(Foto: Promobilde)

ESPEN REINERTSEN

«Nattsyntese» (album)

Espen Reinertsen er saksofonist, fløytist, komponist og musikkprodusent. Han albumdebuterte i 2015 med «Forgaflingspop» og fulgte opp med Nattsyntese i 2017. Han er nå nominert til EDVARD-prisen 2018 i kategorien Utfordrer.

(Foto: André Løyning)

IVAN AVE

«Every Eye»

Ivan Ave er artistnavnet til Eivind Øygarden. Øygarden er rapper og låtskriver, og albumdebuterte sammen med Fredfades i 2014. Han er «signet» til det Berlin-baserte plateselskapet Jakarta Records, og har gitt ut flere soloalbum, senest «Every Eye» fra 2017, som han nå er EDVARD-nominert for.

(Foto: Helge Brekke)

FIEH

«Glu» (singel)

Bandet Fieh har klart det kunststykke å skape stor oppsikt etter kun å ha utgitt to singler. De har gjort seg markert med festivalopptredener, og ifølge bandet selv er debutplaten underveis. (Les TONOs intervju med bandet her). Bandet er nominert til EDVARD-prisen for singelen «Glu» fra 2017.

(Foto: Jonathan Vivaas Kise)

ARIF

«Meg & deg mot alle»

Arif, tidligere kjent som Phil T. Rich, er en rapper og låtskriver som først gjorde seg markert ved å vinne Urørt-finalen i 2013. Han albumdebuterte samme år, og vant i 2015 Spellemannprisen. Albumet «Meg & Deg Mot Alle» kom i november 2017, og har imponert EDVARD-juryen.

(Foto: Michael Ray Angeles)

MARTHE WANG

«Ut og se noe annet»

Marthe Wang er artist og komponist, og albumdebuterte med «Ut og se noe annet» i 2017 på Kirkelig Kulturverksted. For dette albumet ble hun nominert til Spellemannprisen 2017 i kategorien «Viser». Sangen «Til deg» har vært mye spilt på radio, og ble brukt i reklamefilm for Kirkens Bymisjon under TV-aksjonen i 2018.

(Foto: Anne Valeur)

LEVI HENRIKSEN

«Verden av i går»

Levi Henriksen vil være kjent for mange som forfatter, men han er definitivt også en sangtekstforfatter av rang. Allerede i 1988 vant han Ungdommens Radioavis sin «rockemønstring» som medlem av bandet Heart of Mary. Han har gitt ut en rekke album med Thomas Mårud. I 2017 kom det andre albumet med bandet Levi Henriksen & Babylon Badlands, «Verden av i går», og for dette er han nå nominert til EDVARD-prisen for tekstene på albumet.

(Foto: Henning Benjaminsen)