Foto: Vetle Skauen

MØT ET MEDLEM: CELIIN - CELINE SOLEMSLØKK HELGEMO

Skitten glamour

Celine Solemsløkk Helgemo ble kjent for det norske folk allerede i 2007. 11-åringen med rosa striper i håret gikk til topps i MGP Jr. med låta Bæstevænna, og seieren resulterte i konserter, album og medieoppmerksomhet – en masse.

 / 10/06/2024 / Kristian Dugstad

Fra barnestjerne til sjangerentreprenør

Saken er hentet fra TONOs åpenhetsrapport, les hele rapporten her

Etter en karriere som programleder på Disney Channel, og deltakelse i Stjernekamp i 2015, sa det imidlertid stopp.

– Jeg kjente at jeg måtte søke innover og utforske kjernen i det jeg driver med –låtskriving, forteller hun.

I en periode brukte Helgemo tiden på å delta på låtskrivercamper, og hun har vært med å skrive musikk for en rekke artister. Men pitching, leads og cuts tilfredsstilte ikke behovet for skapende utfoldelse. Å skrive låter for andre er én ting, men hva ville hun skape bare for seg?

Satset på artistprosjekt

Frukten av søknen etter egenart og indre motivasjon kom i 2019, og artistprosjektet CELIIN så dagens lys.

Foto: Vetle Skauen

– Jeg vil føre Janoves flosshatt videre. Noen må lage det neste universet, og det er det jeg jobber mot. Jeg er inspirert av det mystiske ved Susanne Sundfør, galskapen som Kaizers leverer, det makabre fra Gojira, det vakre i Hans Zimmer, glamouren til Lana Del Rey, humoren fra cabaret-scenen og energien til Miley Cyrus, sier hun.

Jakten på dette mangefasetterte uttrykket ledet henne nylig til Los Angeles. Der har hun jobbet med flere film- og TV komponister, noe hun beskriver som en spennende eksperemetringsprosess.

– Jeg har omsider akseptert og blitt komfortabel i min sjangerspagat – og målet mitt på sikt er å lage min egen sjanger: Skitten glamour.

I april utga hun singelen Violins, til høsten skal hun ta musikken til scenen, og i 2025 kommer etter alt å dømme debutalbumet.

Trykk her for å høre CELIIN på Spotify

Låtskriving i sentrum

– Bak den musikalske fasaden ligger hardtarbeidende entreprenør. Det kjenner nok de fleste artister kjenner seg igjen i. Det er mange timer med usexy emailing, søknadsskriving og foto-redigering for å i det hele tatt få hjulene til å gå rundt.

– Bak den musikalske fasaden ligger en hardtarbeidende entreprenør. Det er mange timer med usexy emailing, søknadsskriving og fotoredigering for å få i det hele tatt få hjulene til å gå rundt.

I sentrum av hele prosjektet står den kjernen hun har gravd seg fram til – nemlig musikkskaperen.

– For meg som artisten CELIIN er låtskriveren selve fundamentet. CELIIN er først og fremst en låtskriver og historieforteller.

TONO-medlemskapet har fulgt Helgemo siden hun danset og sang for hele det norske folk i Oslo Spektrum i 2007. Det er et partnerskap hun har satt stor pris på.

– At vi har et apparat som ivaretar oss er noe jeg er veldig takknemlig for og ikke tar for gitt. Når vi vet hvor tøff denne bransjen er til tider er det ingen selvfølge at noen bidrar til inntektsstrømmen – og ikke minst tar seg av arbeidsoppgaver slik at vi kan ta av i hvert fall én av alle disse hattene vi sjonglerer.

TONO omsatte for 997,9 millioner kroner i 2023, se pressemeldingen om resultatene her