Tidal mistenkt for grovt databedrageri

TONO anmeldte i mai 2018 Tidal til Økokrim etter påstander om juks med strømmetall. Selskapet er nå mistenkt for grovt databedrageri. – Vi er tilfredse med at Økokrim nå får tilgang til alle relevante data og dokumenter slik at man kan komme til bunns i denne saken, sier adm. direktør i TONO, Cato Strøm.

 / 11/06/2020 /

Det var Dagens Næringsliv som våren 2018 skrev om påstått juks med strømmetall i Tidal. Det skal ha blitt lagt til 320 millioner ekstra avspillinger av konkrete album med artistene Beyonce og Kanye West. Med dette som bakgrunn anmeldte TONO Tidal til Økokrim.

I januar 2019 ble det kjent at Økokrim etterforsket saken. Nå omtaler Rett24 og Dagens Næringsliv en kjennelse fra Høyesteretts ankeutvalg der kommer frem at tjenesten har hatt status som mistenkt for grovt databedrageri siden 21. juni 2019.

– Det er helt avgjørende at vi og våre medlemmer kan ha full tiltro til at strømmetjenestene behandler data på en grundig og riktig måte. De påstander som har kommer frem, i denne saken har dessverre ikke vært tillitsvekkende. Det vi har hørt underveis i denne saken bekymrer oss, og vi ser frem til at Økokrim nå får tilgang til alle relevante data og dokumenter. Vi er også glade for å høre at det er fremdrift i etterforskningen for dette er en sak både vi i TONO, våre medlemmer og musikkbransjen både i Norge og i andre land er opptatte av, sier Cato Strøm, adm. direktør i TONO.

Saken som nå har vært til behandling helt opp til Høyesterett handler om hvorvidt Økokrim skal kunne ta beslag i dokumenter om Tidals strømmeplattform og forretningsmodell, dokumenter som ifølge Tidal inneholder forretningshemmeligheter.