Husk TONO når du skal arrangere konsert

Uten sanger og musikkverk har konsertarrangører ingenting å fylle konsertsalene med. Musikkskaperne danner grunnlaget for konsertøkonomien, men visste du at artisthonoraret til musikerne på scenen aldri dekker TONO-betalingen til låtskriverne?

– Vi spiller bakgrunnsmusikk på puben og arrangerer konserter, og har avtaler med TONO for begge deler slik at låtskriverne får betalt, sier Trond E.Nilsen og Ole Magnus Holm, Kulturbrakka i Ås. © Thomas Bjørnflaten

Alle verdens tillatelser – på ett sted!

Tenk deg en konsert der 10 låter er skrevet av til sammen 30 komponister og sangtekstforfattere. Hver av disse skal gi deg som arrangør tillatelse til fremføring. Heldigvis slipper du å ta jobben med å kontakte hver enkelt for å forhandle individuelle fremføringsvederlag. Så å si alle komponister, sangtekstforfattere og låtskrivere i verden er nemlig medlemmer av TONO eller ett av våre søsterselskaper i andre land. Dermed får du som arrangerer konserter alle fremføringstillatelser på ett sted – hos TONO. Du betaler også bare én faktura – til TONO. Med din rapport over hva som ble spilt, hvor mange som hørte på og en oversikt over billettinntektene, tar vi resten av jobben for deg.

Enkelt å sette opp avtale

For de aller fleste konsertene koster det mindre enn 10 prosent av dine brutto billettinntekter, og størrelsen på TONO-vederlaget varierer etter billettinntektene. Legg igjen navn, telefonnummer og e-post i skjemaet under, så tar en av våre dyktige kundekonsulenter kontakt med deg for å svare på de spørsmål du måtte ha.

Kontakt oss

Ta kontakt med oss for å lage en avtale, eller for en nærmere prat.

Artisthonoraret dekker ikke TONO-vederlaget til låtskriverne TONO er levebrød for låtskrivere TONO er et non-profit samvirke som hvert år betaler vårt økonomiske resultat videre til låtskrivere, komponister og sangtekstforfattere i Norge og resten av verden. Dermed er du som bruker og betaler for det verdensrepertoaret av musikk som TONO forvalter med på å gi et levebrød til de som lager musikken du er glad i.

Kulturbrakka i Ås Kulturbrakka i Ås er en lokal kulturscene som inviterer til ulike konserter og arrangementer med stor bredde i repertoaret. Her representert med daglig leder og eier Trond E. Nilsen, og eier Ole Magnus Holm. (foto: Thomas Bjørnflaten)