Husk TONO når du lager revy

Med en TONO-avtale kan russerevyer, studentrevyer og andre bruke så å si all verdens musikk med kun én tillatelse. Samtidig kan de være trygge på at pengene de betaler TONO blir til inntekter for de som har laget musikken.

All musikk er skrevet av komponister og sangtekstforfattere. Disse har et opphavsrettslig vern etter Åndsverkloven. Noen sanger er langet av én person, andre av mange. Som arrangør må dere som for eksempel lager russerevy i prinsippet ha en tillatelse fra hver eneste av disse til å bruke musikken – før dere bruker den – uansett om sangen fremføres i original form – eller bearbeidet form dersom dere har fått spesifikk tillatelse til dette fra komponisten eller vedkommendes musikkforlag.

 

Mange millioner tillatelser – på ett sted

Dette hadde vært en kjempejobb om det ikke hadde vært for TONO.  Nesten alle verdens komponister og sangtekstforfattere er medlemmer av TONO eller tilsvarende selskaper i vårt internasjonale nettverk, og dermed får dere fremføringstillatelsene til alle disse på ett sted – hos TONO. Dere betaler også bare én faktura – til TONO, og så sørger vi for å betale betaler penger videre til de komponistene og sangtekstforfatterne som har skrevet musikken dere har brukt i revyen.

 

Vi må ha rapport fra dere

Vi må også ha rapporter fra dere over hvilke sanger dere har fremført, hvor mange som hørte på og en oversikt over billettinntektene. Denne informasjonen gjør at vi blant annet kan sende pengene til riktige komponister og sangtekstforfattere over hele verden.

 

Tillatelse er nødvendig – ta kontakt!

For de aller fleste revyer er prisen per forestilling to prosent av brutto billettinntekter. Legg igjen navn, telefonnummer og e-post i skjemaet under, så tar en av våre dyktige kundekonsulenter kontakt med dere for å svare på de spørsmål dere måtte ha. Det er viktig at dere selv tar kontakt med oss i TONO så snart som mulig og får formalitetene i orden i tide.

 

Har du laget musikk til en revy? Som TONO-medlem får du betalt for musikken din. Det er gratis å melde seg inn, og det gjør du ved å klikke her

Kontakt oss

Ta kontakt med oss for å lage en avtale, eller hvis du lurer på noe:

TONO er levebrød for låtskrivere

Husk: TONO er et non-profit selskap som betaler videre vårt resultat til låtskrivere i Norge og verden for øvrig! Dermed er dere som bruker og betaler for musikk med på å skape levebrød for musikkskaperne.