Hjem // Om TONO // Organisasjonen // TONOs styre

TONOs styre

TONO eies og styres av komponister, tekstforfattere til musikkverk og musikkforlag. TONO ledes av et styre som velges av årsmøtet, som er TONOs øverste organ. TONOs stemmeberettigede medlemmer har stemmerett på årsmøtet, og er valgbare til tillitsverv. For å bli stemmeberettiget medlem må man ha en viss TONO-inntekt i året. Styremedlemmene velges for ulike perioder i en overlappingsordning. Hensikten er å skape kontinuitet i styrearbeidet. TONOs styremedlemmer velges for henholdsvis 1 og 2 år. Ansattrepresentantene velges av de ansatte i TONOs administrasjon.

TONOs styre består av representanter fra NKF (Norsk Komponistforening), NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere),  Musikkforleggerne, uavhengige representanter, samt ansattes representanter. Nedenfor er TONOs styre for 2022/2023 (Ole Henrik Antonsen og Ida Otterstad er fotografert av Morten Brakestad, Jørgen Karlstrøm av Renate Madsen, Henrik Petersheim av Thomas Bjørnflaten og de resterende av Caroline Roka.)

Jørgen Karlstrøm

Styreleder, NKF

Jørgen Karlstrøm er styreleder i TONO. Han er komponist, musiker og produsent, og ble valgt til leder for Norsk Komponistforening i mai 2016. Som komponist har han samarbeidet med dirigenter som Pierre André Valade og Jukka Pekka Saraste, og har skrevet bestillingsverk for bl.a. Kringkastingsorkestret, Oslo Sinfonietta, Oslo-Filharmonien, Arktisk Filharmoni og Ardittikvartetten, i tillegg til å ha medvirket på en rekke plateutgivelser som låtskriver, musiker og produsent. Han har hatt mange musikk- og kulturpolitiske verv både i norske og i internasjonale organisasjoner, blant annet som president i Nordisk Komponistråd, visepresident i ECSA – European Composer & Songwriter Alliance, og leder for European Composer Forum. Han har en mastergrad i komposisjon fra Norges Musikkhøgskole, og en Executive MBA fra Norges Handelshøyskole.

Kai Robøle

Nestleder, Musikkforleggerne

Kai Robøle er nestleder i TONOs styre, og har vært styreleder for Musikkforleggerne siden mai 2016. Gjennom sitt selskap Waterfall, og i dag Arctic Rights Management, har han gjennom mange år drevet musikkforlag, management, studio og plateselskap, og har utviklet musikk, artister, låtskrivere og produsenter for det internasjonale markedet. Han har jobbet med låtskrivere og artister som M2M, Ina Wroldsen, Babel Fish, Ida Jenshus, Ida Maria, Ingrid Olava, Susanne Sundfør, Raga Rockers og Span.

Ine Kristine Holm

Uavhengig

Ine Hoem, utdannet fra Jazzlinja ved NTNU, er en låtskriver og musiker fra Oslo. Hun har en aktiv artistkarriere under eget navn, og debuterte som soloartist med EPen The Island i 2013. Siden har hun gitt ut tre album. Det foreløpig siste, det kritikerroste «Hundre dager» kom i 2020 og var det første med norske tekster. Singelen «Jeg vil aldri hjem» ble A-listet på NRK P1. Hun er også tidligere vokalist i det Spellemann-nominerte bandet Pelbo. Hoem ble TONO-medlem i 2006, og har sittet i TONOs styre som representant for de uavhengige siden 2013.

Ida Otterstad

Ansattrepresentant

Ida er utdannet jurist og jobbet første gang i TONO i 2007 som juridisk konsulent i avdelingen Online Media. I 2017 kom Ida tilbake til TONO og Online Media, og i dag er hun juridisk rådgiver. Hun jobber blant annet med håndtering av henvendelser fra markedet og har kontakt med norske og internasjonale tjenester, herunder forhandlinger og kontraktsarbeid, samt oppfølging av avtaler, rettighetsspørsmål og juridisk saksbehandling.

Ole Henrik Antonsen

NOPA

Ole Henrik Antonsen er styreleder i NOPA, komponist, tekstforfatter og produsent. Han var i mange år tilknyttet studioene Waterfall og NewClear Sound, og har blant annet skrevet musikk for Jan Werner, Maria Arredondo, Tone Damli, Lene Marlin, Shayne Ward, Jamie Scott, Mel C, Teddy Geiger og Gary Louris, samt vignetter for TV. Antonsen har vært redaktør i Musikkpraksis og lager podkasten Bak spakene. Styremedlem i ECSA (leder av APCOE-komiteen), styreleder i Rettighetsalliansen, AU i Musikkindustriens Næringsråd og Kunstnernettverket, TONOs fordelingsutvalg, styreerfaring fra Phonofile og Platearbeiderforeningen. TONO-medlem fra 1994.

Unni Boretti

Musikkforleggerne

Unni Boretti har jobbet i musikkforlagsbransjen siden 1989. I perioden 2004 – 2013 var hun daglig leder i Musikk-Husets Forlag, og har siden 2013 vært daglig leder i Norsk Musikforlag. Hun er også nestleder i Musikkforleggerne og medlem av Kopinors fordelingsnemd. Boretti har tidligere sittet i Kopinors hovedstyre.

Stine Sørlie

NKF

Komponist og nestleder i Norsk Komponistforening, og er utdannet ved Gotland Tonsättarskola og Norges Musikkhøgskole. Hun har hatt en rekke fremførelser både hjemme og ute, og har skrevet verk for solo- og kammermusikk-besetninger, orkestermusikk, samt musikk for film, teater og dans. Hun har vært styremedlem og leder i nyMusikks komponistgruppe (NMK) og har representert NMK i Norwaco og Kopinor. Siden 2011 har hun vært norsk leder for nu:nord, et prosjekt som involverer komponister og musikere i Canada, UK og Norge. Hun har vært TONO-medlem siden 2006.

Håvard Offer-Ohlsen

Ansattrepresentant

Håvard har jobbet i TONO siden 2008. De fem første årene arbeidet han på rapporteringsavdelingen, men har siden høsten 2013 jobbet på Medlemsservice, hvor han blant annet jobber med reklamasjoner fra TONOs medlemmer, rekrutterings- og relasjonsarbeid, samt øvrige henvendelser og spørsmål fra medlemmene. Han har også vært TONO-medlem siden 2008.

Tove Bøygard

NOPA

Komponist, tekstforfatter og artist, har gitt ut åtte plater med eget materiale innen visefolkrock. Tove er utdannet sosionom, har vært Arbeiderpartipolitiker og har hatt en lang rekke verv i musikkbransjen gjennom 20 år. Dette inkluderer blant annet styreverv i NOPA, Gramart, Norsk Artistforbund, Norsk Viseforum, Fond for Lyd og Bilde, Det norske Komponistfond, Fond for Utøvende kunstnere og fordelingsutvalget i Tono. Tove har vært TONO-medlem siden 1994..

Henrik Petersheim

Ansattrepresentant

Utdannet økonom, som har jobbet som Controller i TONO siden 2020. Arbeider med budsjettering og økonomioppfølging av avdelingene i TONO, samt at han arbeider for effektivisering og utvikling av prosesser på tvers av TONOs avdelinger. Petersheim har fra tidligere erfaring med optimalisering og strategi fra roller som daglig leder (Olav Petersheim Gullsmedverksted AS), markedssjef (Schoolface UB) og controller (VID vitenskapelige høgskole).

Stian Westerhus

Uavhengig

Gitarist, sanger og komponist med Phd i improvisasjon og Kunstnerisk Utviklingsarbeid fra NTNU i Trondheim. Westerhus har turnert med egne prosjekter de siste 15 årene i tillegg til å ha spilt med bl.a. Ulver, Nils Petter Molvær, Sidsel Endresen, Maja Ratkje, Jaga Jazzist, og mange fler. Westerhus har mottatt flere utmerkelser, deriblant Spellemannspris for Didymoi Dreams med Sidsel Endresen i 2012. Stian Westerhus har komponert for blant andre Britten Sinfonia (UK), South Netherlands Philharmonic, Trondheim Jazzorkester i tillegg til et antall bestillingsverk med egne ensembler. Stian har vært TONO-medlem siden 2005.

Vararepresentanter

NOPA: Jon-Willy Rydningen (1. vara) og Kate Havnevik (2. vara)

NKF: Knut Olaf Sunde (1. vara) og Gunhild Seim (2. vara)

MF: Thomas Wettergreen (1. vara) og Tonje Hovde (2. vara)

Uavhengig: Marie Amdam (personlig vara for Ine Hoem) og Halvard Rundheim (personlig vara for Stian Westerhus)

Ansatte: Audhild Sørsæther (1. vara), Stian Aarstad (2. vara), Herman Foss (3. vara), og Hege Teig Veiglum (5. vara). 4. vara Jonas Risting sluttet i TONO senhøsten 2022.