TONOs styre

TONOs styre

TONO eies og styres av sine medlemmer (andelshavere), som er komponister, tekstforfattere til musikkverk og musikkforlag. TONO ledes av et styre som velges av årsmøtet. Årsmøtet er TONOs øverste organ. TONOs andelshavere har stemmerett på årsmøtet, og er valgbare til tillitsverv. For å bli andelshaver må man ha en viss TONO-inntekt i året. Styremedlemmene velges for ulike perioder i en overlappingsordning. Hensikten er å skape kontinuitet i styrearbeidet. TONOs styremedlemmer velges for henholdsvis 1 og 2 år. 

TONOs styre består av representanter fra NKF (Norsk Komponistforening), NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere), Musikkforleggerne, uavhengige representanter, samt ansattes representanter. Nedenfor er TONOs styre for 2017/2018 (Foto: Caroline Roka, unntatt foto av Ida Otterstad og Jonas Risting som er tatt av Morten Brakestad og bildet av Ole Henrik Antonsen som er tatt av Kristian Dugstad).

Tove Bøygard2017

Tove Bøygard

NOPA
Komponist, tekstforfatter og artist, som har gitt ut seks plater med eget materiale. Hun ble nominert til Spellemann i kategorien country i 2014. Tove er utdannet sosionom, har vært Arbeiderpartipolitiker og har hatt en lang rekke verv i musikkbransjen gjennom 20 år. Dette inkluderer blant annet styreverv i Gramart, Norsk Artistforbund og Fond for Utøvende kunstnere. Hun har allerede en plass i TONOs fordelingsutvalg, og var også varamedlem til styret i TONO i forrige styreperiode. Tove er 1. nestleder i NOPA, og har vært TONO-medlem siden 1994.
_MG_6721c

Stian Westerhus

UAVHENGIG
Gitarist, komponist og sanger, med bachelor i jazzstudier fra Middlesex University samt master fra Jazzlinja i Trondheim. Han har turnet mye med egne prosjekter de siste 10 årene, hovedsakelig i utlandet. Han vant Spellemannspris for Åpen klasse sammen med Sidsel Endresen i 2012, og var nominert i 2016. Han har komponert for blant annet Britten Sinfonia og Sydnederlandsk Philharmoni, og fikk Trondheim Jazzorkesters stipendiat i 2010. Stian har vært TONO-medlem siden 2005, og har sittet som vara i Tonos styre siden 2013.
Ole_Henrik_Antonsen

Ole Henrik Antonsen

NOPA
Ole Henrik Antonsen er styreleder i NOPA, komponist og produsent. Han var tilknyttet studioene Waterfall og NewClear Sound i mange år, og har skrevet musikk blant annet for Jan Werner, Maria Arredondo, Tone Damli, Lene Marlin, Shayne Ward, Jamie Scott, Mel C, Teddy Geiger og Gary Louris. Han er også redaktør i Musikkpraksis og lager podkasten Bak spakene. Han har tidligere vært vara i TONOs fordelingsutvalg, nestleder i NOPA, styreleder i Rettighetsalliansen, han har hatt styreverv i Phonofile, Musikkindustriens næringsråd, ECSA og NPU.
Stine Sørlie

Stine Sørlie

NKF
Komponist og nestleder i Norsk Komponistforening, og er utdannet ved Gotland Tonsättarskola og Norges Musikkhøgskole.  Hun har hatt en rekke fremførelser både hjemme og ute, og har skrevet verk for solo- og kammermusikk-besetninger, orkestermusikk, samt musikk for film, teater og dans. Hun har vært styremedlem og leder i nyMusikks komponistgruppe (NMK) og har representert NMK i Norwaco og Kopinor. Siden 2011 har hun vært norsk leder for nu:nord, et prosjekt som involverer komponister og musikere i Canada, UK og Norge. Hun har vært TONO-medlem siden 2006.
MG_1336c_2

Jørgen Karlstrøm

NKF
Jørgen Karlstrøm er styreleder i TONO. Han er komponist, musiker og plateprodusent, og ble valgt som leder for Norsk Komponistforening i mai 2016. Han har studert ved Griegakademiet, Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin, og Norges musikkhøgskole. Han har samarbeidet med dirigenter som Pierre André Valade og Jukka Pekka Saraste, og har hatt bestillingsverk fra bl.a. KORK, Oslo Sinfonietta, Oslo-Filharmonien, NOSO og Ardittikvartetten. Han driver plateselskapet MERE Records sammen med Knut Olaf Sunde. Karlstrøm er også visepresident i den europeiske komponistorganisasjonen ECSA, og styreleder for ECSAs komite for kunst- og samtidsmusikk.
Foto: Caroline Roka

Unni Boretti

Musikkforleggerne
Unni Boretti har jobbet i musikkforlagsbransjen siden 1989. I perioden 2004 – 2013 var hun daglig leder i Musikk-Husets Forlag, og har siden 2013 vært daglig leder i Norsk Musikforlag. Hun er også styremedlem i Musikkforleggerne og medlem av Kopinors fordelingsnemd. Boretti har tidligere sittet i Kopinors hovedstyre.
MG_1344c_2

Kai Robøle

Musikkforleggerne
Kai Robøle er nestleder i TONOs styre, og har vært styreleder for Musikkforleggerne siden mai 2016. Gjennom sitt selskap Waterfall, og i dag Arctic Rights Management, har han gjennom mange år drevet musikkforlag, management, studio og plateselskap, og har utviklet musikk, artister, låtskrivere og produsenter for det internasjonale markedet. Han har jobbet med låtskrivere og artister som M2M, Ina Wroldsen, Babel Fish, Ida Jenshus, Ida Maria, Ingrid Olava, Susanne Sundfør, Raga Rockers og Span.
Ine Hoem

Ine Kristine Hoem

Uavhengig
Musiker og låtskriver. Sanger i gruppen Pelbo som albumdebuterte i 2010, og som også ble Spellemannsnominert. Bandet har vunnet en rekke prestisjepriser, og har turnert i store deler av Europa. Hoem, som er jazzutdannet, har også en popkarriere i eget navn, med flere album bak seg og mye radiospilling. Ine ble TONO-medlem i 2006, og har sittet i TONOs styre siden 2013.
Håvard Offer-Olssen

Håvard Offer-Ohlsen

Ansattrepresentant, valgt av TONO-ansatte
Håvard har jobbet i TONO siden 2008. De fem første årene arbeidet han på rapporteringsavdelingen, men har siden høsten 2013 jobbet på Medlemsservice, hvor han blant annet jobber med reklamasjoner fra TONOs medlemmer, rekrutterings- og relasjonsarbeid, samt øvrige henvendelser og spørsmål fra medlemmene. Han har også vært TONO-medlem siden 2008.
TONO

Ida Otterstad

Ansattrepresentant, valgt av TONO-ansatte
Ida er utdannet jurist og jobbet første gang i TONO i 2007 som juridisk konsulent i avdelingen Online Media. I 2017 kom Ida tilbake til TONO og Online Media, og i dag er hun juridisk rådgiver. Hun jobber blant annet med håndtering av henvendelser fra markedet og har kontakt med norske og internasjonale tjenester, herunder forhandlinger og kontraktsarbeid, samt oppfølging av avtaler, rettighetsspørsmål og juridisk saksbehandling.
TONO

Jonas Risting

Ansattrepresentant, valgt av TONO-ansatte
Jonas har jobbet i TONO siden 2014. Han jobber i Markedsavdelingen og det daglige arbeidet består blant annet av lisensiering og kundebehandling ut mot arrangører, kunder og øvrige musikkbrukere.

Vararepresentanter

NOPA: Jon-Willy Rydningen (1. vara) og Arvid Wam Solvang (2.vara)

NKF: Knut Olaf Sunde (1. vara) og Kristin Bolstad (2. vara)

MF: Jan Stefan Bengtsson (1. vara) og Tonje Hovde (2. vara)

Uavhengig: Halvard Rundberg (1. vara) og Natali Garner Abrahamsen (2. vara)

Ansatte: Lina Marie Langøien (1. vara), Ingrid Elise Østgård (2.vara), Herman Foss (3. vara), Øystein Haugland (4. vara)
og Hege Dreyer Harstad (5. vara)