TONO eies og styres av sine medlemmer (andelshavere), som er komponister, tekstforfattere til musikkverk og musikkforlag. TONO ledes av et styre som velges av årsmøtet. Årsmøtet er TONOs øverste organ. TONOs andelshavere har stemmerett på årsmøtet, og er valgbare til tillitsverv. For å bli andelshaver må man ha en viss TONO-inntekt i året. Styremedlemmene velges for ulike perioder i en overlappingsordning. Hensikten er å skape kontinuitet i styrearbeidet. TONOs styremedlemmer velges for henholdsvis 1 og 2 år. 

TONOs styre består av representanter fra NKF (Norsk Komponistforening), NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere), Musikkforleggerne, uorganiserte medlemmer, samt ansattes representanter. Her er TONOs styre for 2017/2018 (alle foto: Caroline Roka)

Tove Bøygard

NOPA

Komponist, tekstforfatter og artist, som har gitt ut seks plater med eget materiale. Hun ble nominert til Spellemann i kategorien country i 2014. Tove er utdannet sosionom, har vært Arbeiderpartipolitiker og har hatt en lang rekke verv i musikkbransjen gjennom 20 år. Dette inkluderer blant annet styreverv i Gramart, Norsk Artistforbund og Fond for Utøvende kunstnere. Hun har allerede en plass i TONOs fordelingsutvalg, og var også varamedlem til styret i TONO i forrige styreperiode. Tove er 1. nestleder i NOPA, og har vært TONO-medlem siden 1994.

Stian Westerhus

FRI PLASS

Gitarist, komponist og sanger, med bachelor i jazzstudier fra Middlesex University samt master fra Jazzlinja i Trondheim. Han har turnet mye med egne prosjekter de siste 10 årene, hovedsakelig i utlandet. Han vant Spellemannspris for Åpen klasse sammen med Sidsel Endresen i 2012, og var nominert i 2016. Han har komponert for blant annet Britten Sinfonia og Sydnederlandsk Philharmoni, og fikk Trondheim Jazzorkesters stipendiat i 2010. Stian har vært TONO-medlem siden 2005, og har sittet som vara i Tonos styre siden 2013.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrid Kindem

NOPA

Ingrid Kindem er styreleder i TONO, konstituert av styret 22. juni. Kindem er komponist, arrangør, orkesterleder, musiker og produsent. Hun har hatt mange verv i norsk kulturliv, blant annet NOPA (sittende styreleder), TONO, FFLB og FFUK, og har også vært juryleder for EDVARD-prisen. De senere årene har hun arbeidet som produsent i Rikskonsertene. Hun mottok Spellemannprisen i 1996 for barneplaten "Eventyrensemblet". TONO-medlem siden 1992.

Stine Sørlie

NKF

Komponist og nestleder i Norsk Komponistforening, og er utdannet ved Gotland Tonsättarskola og Norges Musikkhøgskole.  Hun har hatt en rekke fremførelser både hjemme og ute, og har skrevet verk for solo- og kammermusikk-besetninger, orkestermusikk, samt musikk for film, teater og dans. Hun har vært styremedlem og leder i nyMusikks komponistgruppe (NMK) og har representert NMK i Norwaco og Kopinor. Siden 2011 har hun vært norsk leder for nu:nord, et prosjekt som involverer komponister og musikere i Canada, UK og Norge. Hun har vært TONO-medlem siden 2006.

_MG_1336c

Jørgen Karlstrøm

NKF

Jørgen Karlstrøm er nestleder i TONOs styre, konstituert 22. juni 2017. Han er komponist, musiker og plateprodusent, og ble valgt som leder for Norsk Komponistforening i mai 2016. Han har studert ved Griegakademiet, Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin, og Norges musikkhøgskole. Han har samarbeidet med dirigenter som Pierre André Valade og Jukka Pekka Saraste, og har hatt bestillingsverk fra bl.a. KORK, Oslo Sinfonietta, Oslo-Filharmonien, NOSO og Ardittikvartetten. Han driver plateselskapet MERE Records sammen med Knut Olaf Sunde.

Philip Kruse

Musikkforleggerne

Styreleder i Norsk Musikforlag, og leder av TONOs kontrollkomite. Han har som opphaver og artist vært med å vinne Melodi Grand Prix fire ganger. Etter 10 år som produsent/forlegger i Arne Bendiksen AS, startet han musikkforlaget Frost Music AS i 1979, og drev det fram til det ble solgt i 1999. Han har vært styreformann i GramArt og formann for Edvardprisens hovedjury, samt leder av Norsk Musikkfond. Fra 2010 til 2014 var han styreleder i Norsk Musikkforleggerforening, og var medlem av TONOs styre frem til 2015. Han har vært TONO-medlem siden 1972, og hans forlag Majorforlaget har vært medlem siden 1991.

_MG_1344c
Kai Robøle

Musikkforleggerne

Kai Robøle ble valgt som leder styreleder for Musikkforleggerne i mai 2016. Gjennom sitt selskap Waterfall driver han musikkforlag, management, studio og plateselskap, og har i en årrekke jobbet med å utvikle musikk, artister, låtskrivere og produsenter for det internasjonale markedet. Han har jobbet med låtskrivere og artister som M2M, Ina Wroldsen, Babel Fish, Gisli, Alfred Hall, Karin Park, Ida Jenshus, Ida Maria, Ingrid Olava, Susanne Sundfør, Sissy Wish, Raga Rockers og Span.

Ine Kristine Hoem

Fri plass

Musiker og låtskriver. Sanger i gruppen Pelbo som albumdebuterte i 2010, og som også ble Spellemannsnominert. Bandet har vunnet en rekke prestisjepriser, og har turnert i store deler av Europa. Hoem, som er jazzutdannet, har også en popkarriere i eget navn, med flere album bak seg og mye radiospilling. Ine ble TONO-medlem i 2006, og har sittet i TONOs styre siden 2013.

Frida Ånnevik

Fri plass, NOPA

Musiker og låtskriver. Debuterte med albumet Synlige Hjerteslag i 2010, og har senere gitt ut ytterligere tre album under eget navn, og ett album som del av bandet In The Country. Hun har vunnet Grappas debutantpris (2009), Tekstforfatterfondets debutantpris (2010), Vidar Sandbecks kulturpris (2011), Klassekampens kulturpris Neshornet (2014) og Spellemannprisen (2013, 2016 og 2017). Ånnevik var vara til TONOs styre på fri plass i 2017-18. Hun har vært TONO-medlem siden 2008.

Lina Marie Langøien

Ansattrepresentant,
valgt av TONOs ansatte

Lina har vært ansatt i TONO siden 2010, og har hele tiden jobbet i rapporteringsavdelingen. Her har hun hun ansvar for oppfølging mot hovedsakelig TV-stasjoner, og kvalitetssikrer og behandler rapporter over musikk benyttet på TV. Hun har også de senere årene vært deltaker i større IT-utviklingsprosjekter i TONO. Hun har vært tillitsvalgt for TONOs ansatte siden 2015.

Håvard Offer-Ohlsen

Ansattrepresentant,
valgt av TONOs ansatte

Håvard har jobbet i TONO siden 2008. De fem første årene arbeidet han på rapporteringsavdelingen, men har siden høsten 2013 jobbet på Medlemsservice, hvor han blant annet jobber med reklamasjoner fra TONOs medlemmer, rekrutterings- og relasjonsarbeid, samt øvrige henvendelser og spørsmål fra medlemmene. Han har også vært TONO-medlem siden 2008.

Vararepresentanter

NOPA: Jon-Willy Rydningen (1. vara) og Arvid Wam Solvang (2.vara)

NKF: Kristin Bolstad (1. vara) og Glenn Erik Haugland (2. vara)

MF: Unni Boretti (1. vara) og Stine Osmo Lieng (2. vara)

Fri plass: Bugge Wesseltoft (vara, NOPA), Jan Stefan Bengtsson (vara, Musikkforleggerne) og Sverre Indris Joner (vara, NOPA/NKF)

Ansatte: Glenn Nilsen (1. vara), Hege Dreyer Harstad (2.vara), Ellen Tove Gunleiksen (3. vara) og Øystein Haugland (4. vara)