Hjem // Om TONO // Organisasjonen // TONOs styre

TONOs styre

TONO eies og styres av sine medlemmer (andelshavere), som er komponister, tekstforfattere til musikkverk og musikkforlag. TONO ledes av et styre som velges av årsmøtet. Årsmøtet er TONOs øverste organ. TONOs andelshavere har stemmerett på årsmøtet, og er valgbare til tillitsverv. For å bli andelshaver må man ha en viss TONO-inntekt i året. Styremedlemmene velges for ulike perioder i en overlappingsordning. Hensikten er å skape kontinuitet i styrearbeidet. TONOs styremedlemmer velges for henholdsvis 1 og 2 år. Ansattrepresentantene velges av de ansatte i TONOs administrasjon.

TONOs styre består av representanter fra NKF (Norsk Komponistforening), NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere),  Musikkforleggerne, uavhengige representanter, samt ansattes representanter. Nedenfor er TONOs styre for 2021/2022 (Ole Henrik Antonsen, Ida Otterstad og Jonas Risting er fotografert av Morten Brakestad, Jørgen Karlstrøm av Renate Madsen, Henrik Petersheim av Thomas Bjørnflaten og de resterende av Caroline Roka.

Jørgen-Karlstrøm-Foto-Renate-Madsen

Jørgen Karlstrøm

Styreleder, NKF
Jørgen Karlstrøm er styreleder i TONO. Han er komponist, musiker og plateprodusent, og ble valgt som leder for Norsk Komponistforening i mai 2016. Han har studert ved Griegakademiet, Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin, og Norges musikkhøgskole. Han har samarbeidet med dirigenter som Pierre André Valade og Jukka Pekka Saraste, og har hatt bestillingsverk fra bl.a. KORK, Oslo Sinfonietta, Oslo-Filharmonien, NOSO og Ardittikvartetten. Han driver plateselskapet MERE Records sammen med Knut Olaf Sunde. Karlstrøm er også visepresident i den europeiske komponistorganisasjonen ECSA, og styreleder for ECSAs komite for kunst- og samtidsmusikk.
MG_1344c_2

Kai Robøle

Nestleder, Musikkforleggerne
Kai Robøle er nestleder i TONOs styre, og har vært styreleder for Musikkforleggerne siden mai 2016. Gjennom sitt selskap Waterfall, og i dag Arctic Rights Management, har han gjennom mange år drevet musikkforlag, management, studio og plateselskap, og har utviklet musikk, artister, låtskrivere og produsenter for det internasjonale markedet. Han har jobbet med låtskrivere og artister som M2M, Ina Wroldsen, Babel Fish, Ida Jenshus, Ida Maria, Ingrid Olava, Susanne Sundfør, Raga Rockers og Span.
Ine Hoem

Ine Kristine Hoem

Uavhengig
Ine Hoem, utdannet fra Jazzlinja ved NTNU, er en låtskriver og musiker fra Oslo. Hun har en aktiv artistkarriere under eget navn, og debuterte som soloartist med EPen The Island i 2013. Siden har hun gitt ut tre album. Det foreløpig siste, det kritikerroste «Hundre dager» kom i 2020 og var det første med norske tekster. Singelen «Jeg vil aldri hjem» ble A-listet på NRK P1. Hun er også tidligere vokalist i det Spellemann-nominerte bandet Pelbo. Hoem ble TONO-medlem i 2006, og har sittet i TONOs styre som representant for de uavhengige siden 2013.
TONO

Ida Otterstad

Ansattrepresentant
Ida er utdannet jurist og jobbet første gang i TONO i 2007 som juridisk konsulent i avdelingen Online Media. I 2017 kom Ida tilbake til TONO og Online Media, og i dag er hun juridisk rådgiver. Hun jobber blant annet med håndtering av henvendelser fra markedet og har kontakt med norske og internasjonale tjenester, herunder forhandlinger og kontraktsarbeid, samt oppfølging av avtaler, rettighetsspørsmål og juridisk saksbehandling.
Ole Henrik Antonsen-00425_crop

Ole Henrik Antonsen

NOPA
Ole Henrik Antonsen er styreleder i NOPA, komponist, tekstforfatter og produsent. Han var i mange år tilknyttet studioene Waterfall og NewClear Sound, og har blant annet skrevet musikk for Jan Werner, Maria Arredondo, Tone Damli, Lene Marlin, Shayne Ward, Jamie Scott, Mel C, Teddy Geiger og Gary Louris. Antonsen har vært redaktør i Musikkpraksis og lager podkasten Bak spakene. Styreleder i Rettighetsalliansen, styreerfaring fra Phonofile og Platearbeiderforeningen. Sitter i AU i Musikkindustriens Næringsråd. TONO-medlem fra 1994.
Foto: Caroline Roka

Unni Boretti

Musikkforleggerne
Unni Boretti har jobbet i musikkforlagsbransjen siden 1989. I perioden 2004 - 2013 var hun daglig leder i Musikk-Husets Forlag, og har siden 2013 vært daglig leder i Norsk Musikforlag. Hun er også styremedlem i Musikkforleggerne og medlem av Kopinors fordelingsnemd. Boretti har tidligere sittet i Kopinors hovedstyre.
Stine Sørlie

Stine Sørlie

NKF
Komponist og nestleder i Norsk Komponistforening, og er utdannet ved Gotland Tonsättarskola og Norges Musikkhøgskole.  Hun har hatt en rekke fremførelser både hjemme og ute, og har skrevet verk for solo- og kammermusikk-besetninger, orkestermusikk, samt musikk for film, teater og dans. Hun har vært styremedlem og leder i nyMusikks komponistgruppe (NMK) og har representert NMK i Norwaco og Kopinor. Siden 2011 har hun vært norsk leder for nu:nord, et prosjekt som involverer komponister og musikere i Canada, UK og Norge. Hun har vært TONO-medlem siden 2006.
Håvard Offer-Olssen

Håvard Offer-Ohlsen

Ansattrepresentant
Håvard har jobbet i TONO siden 2008. De fem første årene arbeidet han på rapporteringsavdelingen, men har siden høsten 2013 jobbet på Medlemsservice, hvor han blant annet jobber med reklamasjoner fra TONOs medlemmer, rekrutterings- og relasjonsarbeid, samt øvrige henvendelser og spørsmål fra medlemmene. Han har også vært TONO-medlem siden 2008.
Tove Bøygard2017

Tove Bøygard

NOPA
Komponist, tekstforfatter og artist, som har gitt ut seks plater med eget materiale. Hun ble nominert til Spellemann i kategorien country i 2014. Tove er utdannet sosionom, har vært Arbeiderpartipolitiker og har hatt en lang rekke verv i musikkbransjen gjennom 20 år. Dette inkluderer blant annet styreverv i Gramart, Norsk Artistforbund og Fond for Utøvende kunstnere. Hun har allerede en plass i TONOs fordelingsutvalg, og var også varamedlem til styret i TONO i forrige styreperiode. Tove er 1. nestleder i NOPA, og har vært TONO-medlem siden 1994.
OSLO 20210810

Portrettbilde: Henrik Petersheim 

Foto: Nyebilder

Ved spørsmål om bildebruk kontaktes Nyebilder AS v/ Thomas Bjørnflaten - thomas@nyebilder.no - tlf: 90203277

Henrik Petersheim

Ansattrepresentant
Utdannet økonom, som har jobbet som Controller i TONO siden 2020. Arbeider med budsjettering og økonomioppfølging av avdelingene i TONO, samt at han arbeider for effektivisering og utvikling av prosesser på tvers av TONOs avdelinger. Petersheim har fra tidligere erfaring med optimalisering og strategi fra roller som daglig leder (Olav Petersheim Gullsmedverksted AS), markedssjef (Schoolface UB) og controller (VID vitenskapelige høgskole).
_MG_6721c

Stian Westerhus

Uavhengig
Gitarist, komponist og sanger, med bachelor i jazzstudier fra Middlesex University samt master fra Jazzlinja i Trondheim. Han har turnet mye med egne prosjekter de siste 10 årene, hovedsakelig i utlandet. Han vant Spellemannspris for Åpen klasse sammen med Sidsel Endresen i 2012, og var nominert i 2016. Han har komponert for blant annet Britten Sinfonia og Sydnederlandsk Philharmoni, og fikk Trondheim Jazzorkesters stipendiat i 2010. Stian har vært TONO-medlem siden 2005, og har sittet som vara i Tonos styre siden 2013.

Vararepresentanter

NOPA: Jon-Willy Rydningen (1. vara) og Kate Havnevik (2.vara)

NKF: Knut Olaf Sunde (1. vara) og Gunhild Seim (2. vara)

MF: Thomas Wettergreen (1. vara) og Tonje Hovde (2. vara)

Uavhengig: Marie Amdam (personlig vara for Ine Hoem) og Halvard Rundberg (personlig vara for Stian Westerhus)

Ansatte: Audhild Sørsæther (1. vara), Stian Aarstad (2.vara), Herman Foss (3. vara), Jonas Risting (4. vara) og Hege Teig Veiglum (5. vara).