TONO eies og styres av sine medlemmer (andelshavere), som er komponister, tekstforfattere til musikkverk og musikkforlag. TONO ledes av et styre som velges av årsmøtet. Årsmøtet er TONOs øverste organ. TONOs andelshavere har stemmerett på årsmøtet, og er valgbare til tillitsverv. For å bli andelshaver må man ha en viss TONO-inntekt i året. Styremedlemmene velges for ulike perioder i en overlappingsordning. Hensikten er å skape kontinuitet i styrearbeidet. TONOs styremedlemmer velges for henholdsvis 1 og 2 år. 

TONOs styre består av representanter fra NKF (Norsk Komponistforening), NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere), Musikkforleggerne, uorganiserte medlemmer, samt ansattes representanter. Her er TONOs styre for 2016/2017 (alle foto: Caroline Roka)

Bendik_MG_4862c

Bendik Hofseth

Styreleder (Fri plass, NOPA)

Komponist, musiker og artist, med en lang rekke albumutgivelser bak seg, både som del av Steps Ahead, under eget navn og som musiker på andre artisters utgivelser. Han har også lang styreerfaring fra TONO, NOPA, by:Larm og Phonofile, samt internasjonale organisasjoner som CIAM, verdens komponistråd. Han har vært styreleder for alle disse. Han er også ansatt som professor ved Universitet i Agder. Hofseth har vært TONO-medlem siden 1986.

Bjørn_1000px

Bjørn Eidsvåg

NOPA

Sanger, musiker og låtskriver. Eidsvågs karriere startet på 70-tallet, og siden den gang har han utgitt 25 album i eget navn. For disse har han mottatt en lang rekke priser, deriblant Edvardprisen og Spellemannsprisen fire ganger. Eidsvåg har lang styreerfaring, deriblant fra NOPA, Norsk Artistforbund og Gramo i tillegg til TONO, hvor han nå er tilbake i styret etter noen års opphold. TONO-medlem siden 1976.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ingrid Kindem

NOPA

Komponist, arrangør, orkesterleder, musiker og produsent. Hun har hatt mange verv i norsk kulturliv, blant annet NOPA (sittende styreleder), TONO, FFLB og FFUK, og har også vært juryleder for EDVARD-prisen. De senere årene har hun arbeidet som produsent i Rikskonsertene. Hun mottok Spellemannprisen i 1996 for barneplaten «Eventyrensemblet». TONO-medlem siden 1992.

Åse_MG_4885c

Åse Hedstrøm

NKF

Komponist. Hedstrøm har skrevet en rekke orkesterverker, kammermusikk og klaververker. Hun har to ganger mottatt prisen Årets verk av Norsk Komponistforening. Hun har dessuten omfattende ledererfaring, fra Ny Musikk, Ultimafestivalen og fra Stockholms konserthus og Kungliga Filharmoniske Orkerstern. Hun var styreleder i TONO fra 2009-11. Hun har vært TONO-medlem siden 1981.

_MG_1336c

Jørgen Karlstrøm

NKF

Jørgen Karlstrøm er komponist, musiker og plateprodusent, og ble valgt som leder for Norsk Komponistforening i mai 2016. Han har studert ved Griegakademiet, Hochschule für Musik Hanns Eisler i Berlin, og Norges musikkhøgskole. Han har samarbeidet med dirigenter som Pierre André Valade og Jukka Pekka Saraste, og har hatt bestillingsverk fra bl.a. KORK, Oslo Sinfonietta, Oslo-Filharmonien, NOSO og Ardittikvartetten. Han driver plateselskapet MERE Records sammen med Knut Olaf Sunde.

Jan Stefan1000px

Jan Stefan Bengtsson

Musikkforleggerne

Bengtsson er utdannet kirkemusiker fra Griegakademiet. Han startet Cantando Musikkforlag 1986. Forlaget er i dag et av de større i Norge. I tillegg er Bengtsson forlagssjef i Eide forlag, utgiver at kirkens bøker siden 2008. Han har stor innsikt i TONOs arbeid, gjennom sine tidligere verv i TONOs Stipendkomité, EDVARD-komitéen og Vurderingsutvalget (nå Musikk- og tekstfaglig utvalg). Bengtsson er også nestleder i Musikkforleggernes styre og leder for Musikkforleggernes stipendkomite.

_MG_1344c
Kai Robøle

Musikkforleggerne

Kai Robøle ble valgt som leder styreleder for Musikkforleggerne i mai 2016. Gjennom sitt selskap Waterfall driver han musikkforlag, management, studio og plateselskap, og har i en årrekke jobbet med å utvikle musikk, artister, låtskrivere og produsenter for det internasjonale markedet. Han har jobbet med låtskrivere og artister som M2M, Ina Wroldsen, Babel Fish, Gisli, Alfred Hall, Karin Park, Ida Jenshus, Ida Maria, Ingrid Olava, Susanne Sundfør, Sissy Wish, Raga Rockers og Span.

Ine_MG_4913c

Ine Kristine Hoem

Fri plass

Musiker og låtskriver. Sanger i gruppen Pelbo som albumdebuterte i 2010, og som også ble Spellemannsnominert. Bandet har vunnet en rekke prestisjepriser, og har turnert i store deler av Europa. Hoem, som er jazzutdannet, har også en popkarriere i eget navn, og har i 2013 hatt flere radiolistede låter, samt at hun utga en EP i høst. Hun ga i 2015 ut sitt debutalbum. Hoem er ny i styresammenheng, og sitter i TONOs styre på en fri plass.

Rita_MG_4848c

Rita Engedalen

Fri plass

Musiker, artist og låtskriver. Engedalen platedebuterte i 2004, og har siden den gang utgitt fire album i eget navn, og også deltatt på flere andre utgivelser. Hun vant Spellemannsprisen i 2006, Notodden Bluesfestivals bluespris i 2010 og Gammleng-prisen samme år. Hun er ganske ny i styresammenheng, og har sitt første verv i TONOs styre hvor hun besitter en såkalt fri plass (ikke organisert). Hun ble TONO-medlem i 2004.

Ellen Tove 1000px

Ellen Tove Gunleiksen

Ansattrepresentant, valgt av TONOs ansatte

Ellen Tove har vært fast ansatt i TONO siden 1999. Hun begynte først som vikar på regnskap, men jobber i dag på markedsavdelingen. Hun er også TONOs vara verneombud, og har inntil nylig vært vara som tillitsvalgt.

Wegar 1000px

Wegar Berg Gundersen

Ansattrepresentant, valgt av TONOs ansatte (erstattet av 1. vara Glenn Nilsen 1. februar 2017, da Berg Gundersen sluttet i TONO)

Wegar har jobbet i TONO siden 2001, og vært fast ansatt siden 2006. Han har jobbet med musikkrapportering for radio og TV, lisensiering av musikk for fonogram og audiovisuelle produksjoner på NCB, og har de siste tre årene jobbet på Medlemsservice. Wegar er også en del av TONO-Nytts redaksjonsråd.

Glenn Nilsen

Ansattrepresentant, valgt av TONOs ansatte (1. vara, og gikk inn på plassen til Wegar Berg Gundersen fra 1. februar)

Glenn Nilsen har vært ansatt i TONO sien 2005. Han begynte først på NCB-avdelingen, og arbeider der med lisensiering av fonogramutgivelser. Siden 2009 har han jobbet på TONOs medlemsservice, og har der daglig kontakt med medlemmer, og yter bistand med alle mulige TONO-relaterte spørsmål. Glenn er også TONO-medlem, og aktivt utøvende musiker og produsent.