Hjem // Om TONO // Organisasjonen // TONOs styre

TONOs styre

TONO eies og styres av komponister, tekstforfattere til musikkverk og musikkforlag. TONO ledes av et styre som velges av årsmøtet, som er TONOs øverste organ. TONOs stemmeberettigede medlemmer har stemmerett på årsmøtet, og er valgbare til tillitsverv. For å bli stemmeberettiget medlem må man ha en viss TONO-inntekt i året. Styremedlemmene velges for ulike perioder i en overlappingsordning. Hensikten er å skape kontinuitet i styrearbeidet. TONOs styremedlemmer velges for henholdsvis 1 og 2 år. Ansattrepresentantene velges av de ansatte i TONOs administrasjon.

TONOs styre består av representanter fra NKF (Norsk Komponistforening), NOPA (Norsk forening for komponister og tekstforfattere),  Musikkforleggerne, uavhengige representanter, samt ansattes representanter. Nedenfor er TONOs styre for 2023/2024 (Ole Henrik Antonsen er fotografert av Morten Brakestad, Jørgen Karlstrøm av Renate Madsen, Kristin Bolstad av Manuel Madsen, Mia Hallesby av Sarah Winona Sortland, Camilla Granlien og Lise Fjelde Reiersen av Kristian Dugstad og de resterende av Caroline Roka.)

Jørgen Karlstrøm

Styreleder, NKF

Jørgen Karlstrøm er styreleder i TONO. Han er komponist, musiker og produsent, og ble valgt til leder for Norsk Komponistforening i mai 2016. Som komponist har han samarbeidet med dirigenter som Pierre André Valade og Jukka Pekka Saraste, og har skrevet bestillingsverk for bl.a. Kringkastingsorkestret, Oslo Sinfonietta, Oslo-Filharmonien, Arktisk Filharmoni og Ardittikvartetten, i tillegg til å ha medvirket på en rekke plateutgivelser som låtskriver, musiker og produsent. Han har hatt mange musikk- og kulturpolitiske verv både i norske og i internasjonale organisasjoner, blant annet som president i Nordisk Komponistråd, visepresident i ECSA – European Composer & Songwriter Alliance, og leder for European Composer Forum. Han har en mastergrad i komposisjon fra Norges Musikkhøgskole, og en Executive MBA fra Norges Handelshøyskole.

Kai Robøle

Nestleder, Musikkforleggerne

Kai Robøle er nestleder i TONOs styre, og har vært styreleder for Musikkforleggerne frem til våren 2023. Gjennom sitt selskap Waterfall, og i dag Arctic Rights Management, har han gjennom mange år drevet musikkforlag, management, studio og plateselskap, og har utviklet musikk, artister, låtskrivere og produsenter for det internasjonale markedet. Han har jobbet med låtskrivere og artister som M2M, Ina Wroldsen, Babel Fish, Ida Jenshus, Ida Maria, Ingrid Olava, Susanne Sundfør, Raga Rockers og Span.

Camilla Granlien

Uavhengig

Camilla Granlien er utdannet folkesanger med en master i tradisjonskunst. Granlien har jobbet som frilans musiker, låtskriver og komponist i snart 20 år med ulike band og prosjekter, og har gitt ut flere album i eget navn. Hun har fordypet seg i sangtradisjonen fra Gudbrandsdalen og Hedmarken og bruker folkemusikken både som utgangspunkt og inspirasjon i sitt virke. Granlien har vært nestleder og yrkesutøverrepresentant i FolkOrg siden 2015, sitter i styret til Krafttak for sang og er tidligere styremedlem i CREO Innlandet.

Lise Fjelde Reiersen

Ansattvalg representant

Lise begynte som praktikant i TONO i 2018, samtidig som hun fullførte sin bachelor i musikkproduksjon. Sommeren samme år ble hun ansatt i medlemsavdelingen. Der arbeidet hun blant annet med rapportering fra TV-kunder. Fra mars 2023 har hun jobbet med utenlandsavregninger fra søsterselskap i avregningsavdelingen. Lise har vært TONO-medlem siden 2017.

Ole Henrik Antonsen

NOPA

Ole Henrik Antonsen er styreleder i NOPA, komponist, tekstforfatter og produsent. Han var i mange år tilknyttet studioene Waterfall og NewClear Sound, og har blant annet skrevet musikk for Jan Werner, Maria Arredondo, Tone Damli, Lene Marlin, Shayne Ward, Jamie Scott, Mel C, Teddy Geiger og Gary Louris, samt vignetter for TV. Antonsen har vært redaktør i Musikkpraksis og lager podkasten Bak spakene. Styremedlem i ECSA (leder av APCOE-komiteen), styreleder i Rettighetsalliansen, AU i Musikkindustriens Næringsråd og Kunstnernettverket, TONOs fordelingsutvalg, styreerfaring fra Phonofile og Platearbeiderforeningen. TONO-medlem fra 1994.

Mia Hallesby

Musikkforleggerne

Mia Hallesby har bakgrunn fra både musikk- og filmbransjen, og jobber i dag på tvers av bransjene i musikkselskapet GILT, der hun er medeier og daglig leder. Hun begynte i musikkbransjen i 2015 og startet sitt eget musikkforlag i 2017. Siden da har forlaget vokst til det uavhengige musikkselskapet GILT, som tilbyr ulike typer artisttjenester og konsultasjon for film og TV. Hallesby er ny styreleder i Musikkforleggerne fra våren 2023. I tillegg er hun engasjert i andre styrer og verv i musikkbransjen.

Kristin Bolstad

NKF

Kristin Bolstad er komponist, vokalist og musiker, med et bredt arbeidsfelt som spenner fra samtidsmusikk, eksperimentell og sjangeroverskridende musikk, samt improvisasjon. Musikken hennes har blitt fremført av en rekke ledende ensembler og orkestre. Bolstad har bred erfaring fra kulturpolitisk arbeid, søknadshåndtering og styrearbeid, gjennom en rekke verv i Norsk Komponistforening, Komponistenes Vederlagsfond, VoxLAB, nyMusikks komponistgruppe og som tidligere varamedlem i TONOs styre. Hun har også hatt deltidsarbeid i administrasjonen i Norsk Kulturråd (Kulturdirektoratet), der hun jobbet med støtteordninger på musikkfeltet.

Glenn Nilsen

Ansattvalgt representant

Glenn har jobbet i TONO siden 2004. De første fire årene jobbet han med lisensiering av plateutgivelser i NCBs lokalavdeling i TONO. Siden 2008 har han jobbet i medlemsavdelingen. Glenn har ansvar for alt knyttet til medlemskap i TONO, inkludert oppretting av nye medlemmer, utmeldinger og split-medlemskap. han jobber også med rekrutterings- og relasjonsarbeid. Glenn har vært TONO-medlem siden 2001.

Tove Bøygard

NOPA

Komponist, tekstforfatter og artist, har gitt ut åtte plater med eget materiale innen visefolkrock. Tove er utdannet sosionom, har vært Arbeiderpartipolitiker og har hatt en lang rekke verv i musikkbransjen gjennom 20 år. Dette inkluderer blant annet styreverv i NOPA, Gramart, Norsk Artistforbund, Norsk Viseforum, Fond for Lyd og Bilde, Det norske Komponistfond, Fond for Utøvende kunstnere og fordelingsutvalget i Tono. Tove har vært TONO-medlem siden 1994..

Kristian Dugstad

Ansattvalgt representant

Kristian begynte i TONO i 2018. Han er utdannet journalist med bakgrunn fra media og jobber i TONOs kommunikasjonsavdeling. Han produserer innhold til TONOs plattformer, samt at han arbeider med ulike sponsorater og EDVARD-prisen. Kristian har vært TONO-medlem siden 2005.

Stian Westerhus

Uavhengig

Gitarist, sanger og komponist med Phd i improvisasjon og Kunstnerisk Utviklingsarbeid fra NTNU i Trondheim. Westerhus har turnert med egne prosjekter de siste 15 årene i tillegg til å ha spilt med bl.a. Ulver, Nils Petter Molvær, Sidsel Endresen, Maja Ratkje, Jaga Jazzist, og mange fler. Westerhus har mottatt flere utmerkelser, deriblant Spellemannspris for Didymoi Dreams med Sidsel Endresen i 2012. Stian Westerhus har komponert for blant andre Britten Sinfonia (UK), South Netherlands Philharmonic, Trondheim Jazzorkester i tillegg til et antall bestillingsverk med egne ensembler. Stian har vært TONO-medlem siden 2005.

Vararepresentanter

NOPA: Jon-Willy Rydningen (1. vara) og Anne Judith Wiik (2. vara)

NKF: KnutMartin A. Hirsti-Kvam (1. vara) og Mathilde Groos Viddal (2. vara)

MF: Thomas Wettergreen (1. vara) og Tonje Hovde (2. vara)

Uavhengig: Halvard Rundheim (personlig vara for Stian Westerhus) og Elisabeth Nesset (personlig vara for Camilla Granlien)

Ansatte: Lina Marie Langøien (1. vara), Ida Otterstad (2. vara), Ingrid Elise Østgård (3. vara), Bjørn Gabrielsen (4. vara) og Hege Teig Veiglum (5. vara).