Hjem // Om TONO // Priser og stipender

Priser og stipender

TONO deler hvert år ut stipender og priser. Hensikten ned stipendene er å bidra særskilt med støtte til prosjekter som vil resultere i konkret ny musikk. TONOs EDVARD-pris har til hensikt å løfte frem enkelte fremragende prestasjoner til inspirasjon for det øvrige TONO-fellesskapet av musikkskapere, bidra til økt forståelse for det arbeidet TONOs medlemmer utfører, og for å skape økt oppmerksomhet omkring nyskrevet norsk musikk.

EDVARD-prisen

TONO har delt ut EDVARD-prisen i ulike kategorier siden 1998. Prisen tildeles TONO-medlemmer som har utmerket seg med særskilt sterke prestasjoner i det foregående år. I menyen til høyre vil du finne en historisk oversikt over EDVARD-vinnerne gjennom alle årene frem til i dag.

To stipender

TONO har to stipendordninger: TONO-stipendet og Unge Talenter. TONO-stipendet retter seg hovedsakelig mot TONO-medlemmer med en grad av reell yrkesmessig utøvelse innen komposisjon eller produksjon av tekst til musikk. Unge Talenter har til hensikt å stimulere til skaping av ny musikk blant yngre TONO-medlemmer. Her er eneste formelle krav at søkeren er mellom 17 og 23 år, og at man har forvaltningskontrakt med TONO.  Les mer om stipendene i menyen til høyre.

– Det betyr utrolig mye å få stipend. Det føles godt å bli hørt og støttet slik at jeg kan fortsette med musikk! Det er jo drømmen min.

. Moyka, Monika Engeseth, mottaker av Unge Talenter
2020. © Foto: H. Augustsdottir © H. Augustsdottir