Hjem // Om TONO // Priser og stipender

Priser og stipender

TONO deler hvert år ut stipender og priser. Hensikten ned stipendene er å bidra særskilt med støtte til prosjekter som vil resultere i konkret ny musikk. TONOs EDVARD-pris har til hensikt å løfte frem enkelte fremragende prestasjoner til inspirasjon for det øvrige TONO-fellesskapet av musikkskapere, bidra til økt forståelse for det arbeidet TONOs medlemmer utfører, og for å skape økt oppmerksomhet omkring nyskrevet norsk musikk.

EDVARD-prisen

TONO har delt ut EDVARD-prisen i ulike kategorier siden 1998. Prisen tildeles TONO-medlemmer som har utmerket seg med særskilt sterke prestasjoner i det foregående år. I menyen til høyre vil du finne en historisk oversikt over EDVARD-vinnerne gjennom alle årene frem til i dag.

To stipender

TONO har to stipendordninger: TONO-stipendet og Unge Talenter. TONO-stipendet retter seg hovedsakelig mot TONO-medlemmer med en grad av reell yrkesmessig utøvelse innen komposisjon eller produksjon av tekst til musikk. Unge Talenter har til hensikt å stimulere til skaping av ny musikk blant yngre TONO-medlemmer. Her er eneste formelle krav at søkeren er mellom 17 og 23 år (for 2020 betyr dette at man må være født mellom 1. januar 1997 og 31. desember 2003), og at man har forvaltningskontrakt med TONO.  Les mer om stipendene i menyen til høyre.

- Det betyr utrolig mye å få stipend. Det føles godt å bli hørt og støttet slik at jeg kan fortsette med musikk! Det er jo drømmen min. Moyka, Monika Engeseth, mottaker av Unge Talenter 2020.  © Foto: H. Augustsdottir
- Det betyr utrolig mye å få stipend. Det føles godt å bli hørt og støttet slik at jeg kan fortsette med musikk! Det er jo drømmen min. Moyka, Monika Engeseth, mottaker av Unge Talenter 2020. © Foto: H. Augustsdottir © H. Augustsdottir