Image
anette 27. mars 2017

No4: – TONO er lønna vår!

Slider anette 27. mars 2017

No4: – TONO er lønna vår!

Image
morten 10. november 2016

Musikk skaper stemning

Opphavsrett er kulere ...

Slider morten 10. november 2016

Musikk skaper stemning

Opphavsrett er kulere enn du tror! TONO sørger for at komponister og tekstforfattere kan lage god stemning – uansett hvor du befinner deg. Med en TONO-avtale kan alle som bruker musikk offentlig spille hva de vil, så mye de vil!

Image
morten 10. november 2016

Frisøren om bakgrunnsmusikk

Slider morten 10. november 2016

Frisøren om bakgrunnsmusikk

Image
morten 10. november 2016

Madcon om musikk

Slider morten 10. november 2016

Madcon om musikk

Image
morten 9. november 2016

Hva er TONO?

TONO gir tillatelse ...

Slider morten 9. november 2016

Hva er TONO?

TONO gir tillatelse til offentlig bruk av musikken til våre 29 000 norske medlemmer (komponister, tekstforfattere og musikkforlag) samt 2,5 millioner slike fra andre land i verden. Alle som bruker deres musikk trenger en avtale med TONO – enten det er frisører, konsertarrangører, radio- eller TV-kanaler, bloggere eller andre. Pengene man betaler TONO, betales videre til de som skriver og eier musikken.

medlemmer

Kunder

HVORFOR BØR BEDRIFTER
BRUKE MUSIKK?

Riktig musikkbruk i butikker, frisørsalonger, restauranter og så videre tiltrekker kunder, som gjerne også bruker mer penger enn de ville ha gjort om det ikke var musikk der - eller om det ble brukt feil musikk.

TONO er det eneste selskapet i Norge som kan gi norske bedrifter en avtale på vegne av opphaverne som tillater dem å spille all verdens musikk.

- Uten musikk mangler restauranten sin farge. De som skriver musikk fortjener hver krone for det de skaper!

Adm.dir Harald Berger, Bølgen&Moi


– Som god kunde av TONO er vi trygge på at artister og opphavskvinner og -menn som spiller på Øyafestivalen hvert år får betalt for rettighetene til sine fremførte åndsverk.

Tord Krogtoft, daglig leder for Øyafestivalen

- Som både TONO-medlem og musikkleverandør, sitter jeg på begge sider av bordet. For liveqube er det viktig at artister og låtskrivere får de pengene de skal ha for bruk av musikken deres. Musikklisenser kan for de uinnvidde være komplisert, men med en tett dialog med TONO har vi klare rammer å forholde oss til samtidig som vi kan opplyse våre kunder om de lisenser og rettigheter de skal forholde seg til.

Thomas Gullestad, adm. dir. i liveqube

TONO

Cato Strøm om hvorfor opphavsrett er så viktig

Derfor bør du være TONO-medlem

Hvem er TONOs kunder - og hvorfor må de betale for å bruke musikk?

«Det handler om anerkjennelse og opphav til eget verk. Har du skrevet noe vil du selvfølgelig få igjen verdien for det du har skrevet.»

Yosef Wolde-Mariam, Madcon

Hvorfor er opphavsrett så fint for deg som SKRIVER musikk?

Hvis du lager en sang så sikrer opphavsretten deg at ingen kan bruke den uten din tillatelse. Samtidig gjør opphavsretten at du kan ha komponistinntekter på musikken din, slik at det kan bli enklere for deg å skrive ny musikk.

Som TONO-medlem gir TONO tillatelsen på vegne av deg, og kanskje TONO-inntekten din gjør at du kan kjøpe deg musikkutstyr du trenger for å lage ny musikk? Hvis musikken din brukes mye, kan kanskje TONO-utbetalingene dine gjøre at du kan ha musikkskaping som heltidsyrke.

Hvorfor er opphavsrett så fint for deg som BRUKER musikk?

Musikkbrukere har mye å takke de som skriver musikken og sangtekstene for! Uten dem, ingen musikk! Når musikk brukes offentlig på konsert, i streamingtjenester, på radio og så videre, skal de som gjør musikken tilgjengelig for publikum betale rettighetshaverne via TONO.

Når man betaler TONO-fakturaen er man med på å gi de som skaper musikkverkene du er glad i mulighet til å bruke tid og ressurser på å lage ny musikk. For bedrifter betyr det ny musikk som igjen bidrar til stemning, og som kan skape økte inntekter.

TONO Sessions #tonosessions Arrow

Ronni Le Tekrø om låtskriving

morten 4. november 2016

Magnus Grønneberg om låtskriving

morten 4. november 2016

Gabrielle Leithaug om låtskriving

anette 1. november 2016

Bjørn Eidsvåg om låtskriving

anette 1. november 2016

Hanne Sørvaag om låtskriving

anette 1. november 2016
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio
Image Ratio